Početna Gradske teme Javno otvaranje ponuda za nabavku aparata za zračenje održaće se sutra

Javno otvaranje ponuda za nabavku aparata za zračenje održaće se sutra

institut-sremska-kamenica-wide-jpg_640

Javno otvaranje podnetih ponuda u javnoj nabavci aparata za zračenje onkoloških pacijenata održaće se sutra, 30. juna, u 10.30 časova, kada će se znati i ko je u igri za nabavku. Ponude će otvarati komisija oformljena za ovu javnu nabavku pri Upravi za kapitalna ulaganja APV, koja sprovodi nabavku.
Podsećamo da je Republička komisija za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, nakon 365 dana od pokretanja postupka javne nabavke, šest zaustavljanja i devet zahteva za zaštitu prava ponuđača, uspela da, ovog puta, prođe termin dostavljanja ponuda bez ijedne podnete žalbe.
Ranije su žalbe išle na adresu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, a komisija je svakog puta odbacila žalbe ponuđača kao zakonski neosnovane i odlučila da Uprava sprovodi nabavku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.
Kako za 021 kaže direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković, očekivanja su da će ponude biti validne i da će se nabavka sprovesti do kraja godine.
“Linearni akceleratori sa pratećom opremom biće dostavljeni objektu Kamenica 2 što pre, kako bi se našli na raspolaganju pacijentima koji boluju od malignih oboljenja. Naša je procena da ćemo do kraja godine u potpunosti opremiti bolnički centar Kamenica 2, što bi značajno smanjilo liste čekanja, ali i unapredilo zdravstvene usluge za sve pacijente kojima su ovi aparati prekopotrebni”, naveo je Malenković.
Otvaranje ponuda biće upriličeno u zgradi Pokrajinske vlade, u sali za sastanke na IV spratu, Bulevar Mihajla Pupina 25.

Autor: 021.rs