Početna Aktuelno Jedna prijava mesečno zbog pravljenja deponija oko kontejnera

Jedna prijava mesečno zbog pravljenja deponija oko kontejnera

0

Komunalna inspekcija i komunalna milicija u Novom Sadu su od početka godine izdale deset prekršajnih naloga zbog nepropisnog odlaganja kućnog i drugog smeća, odnosno pisali su u proseku jednu kaznu mesečno. Prekršiocima su izrečene novčane kazne od 25.000 dinara, a istovremeno je izrečeno više desetina upozorenja, pišu Večernje novosti.

Komunalni inspektori su od početka godine napisali i 1.117 naloga JKP „Čistoća“ da ukloni otpad koji su nesavesni građani bacili pored kontejnera.

– Delovi grada gde su komunalni inspektori i milicioneri u najvećoj meri zatekli građane da bacaju smeće van kanti i kontejnera su Liman, Podbara, Detelinara, Telep, Salajka, Klisa, uže jezgro grada i Petrovaradin – navode u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Ističu da je od početka godine napravljen i značajan pomak kada je reč o uklanjanju velikih deponija kabastog i drugog otpada. Desetak većih deponija koje su se nalazile na privatnim parcelama su očišćene.

– Savetodavnim posetama i uz insistiranje, vlasnici tih parcela su uklonili otpad i postavljanjem fizičkih barijera po obodu parcele onemogućili ponovo stvaranje deponije – kažu u inspekciji.

Kako je najavljeno, u narednom periodu komunalci će nastaviti pojačanu kontrolu i nadzor odlaganja komunalnog i drugog otpada.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Pixabay