Početna Gradske teme Jelena Tinska: Građani Srbije su potpuno nemoćni

Jelena Tinska: Građani Srbije su potpuno nemoćni

0

jelena tinska

Iako već tri godine ne živi u Novom Sadu Jelena Tinska sjajno poznaje društvene prilike u glavnom gradu Vojvodine. Poznata glumica, balerina, plesačica, spisateljica, kolumnistkinja i voditeljka, početkom novog milenijuma se iz rodnog Beograda preselila u “srpsku Atinu”, gde je živela više od jedne decenije. U razgovoru sa njom o situaciji u zemlji i uopšte o društvu, Jelena kaže da je politički sistem u Srbiji “ringišpil na kojem se smenjuju jedna te ista lica i da je posledica toga nemoć koju ne oseća samo ona kao građanin ove zemlje, već da je to opšte stanje cele nacije”. Plavokosa dama, koja je u domove Novosađana “ušla” vodeći brojne autorske emisije na popularnim TV stanicama u vojvođanskoj prestonici, tvrdi da “malverzacije, prevare i korupcija koja prožima sve institucije ove ‘države u pokušaju’, stavljaju čoveka u poziciju u kojoj više ništa ne očekuje i u kojoj ga više ništa i ne zanima”.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Potpuno smo nemoćni jer od 2000. godine gledamo ista lica na ringišpilu – sa konja na magarca, sa magarca u raketu, iz rakete na zmaja. Niko ne silazi sa ringišpila.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Verujte da mi je dosta svega u ovoj zemlji da prevarama i malverzantima nema kraja. Tako da ja niti išta više očekujem niti me zanima. Nevolja je u tome što ovakvo osećanje prožima veliki broj ljudi.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealni gradonačelnik Novog Sada mogao bi da bude samo Robert Čoban!

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva