Početna Gradske teme KCV dobro reagovao u slučaju pacijenta koji se vratio iz Afrike

KCV dobro reagovao u slučaju pacijenta koji se vratio iz Afrike

klinicki centar

U Kliničkom centru Vojvodine juče je održan sastanak kako bi se razmotrili dalji koraci u lečenju pacijenta koji se po povratku iz Afrike, 26. avgusta, javio na Kliniku za infektivne bolesti KCV sa simptomima koji upućuju na zaraženost nekom od tropskih bolesti.

Na sastanku je utvrđen dalji tok u lečenju pacijenta i dogovorena je dalja saradnja između nadležnih institucija Republike i Kliničkog centra Vojvodine. Zaključeno je da Klinički centar Vojvodine raspolaže kapacitetima kada su u pitanju stručni kadrovi, oprema i lekovi za zbrinjavanje ovakvih pacijenata i da su na vreme sprovedene sve preventivne epidemiološke mere predviđene zakonom, blagovremeno obaveštene sve nadležne institucije i uzete sve potrebne analize koje se u ovakvim slučajevima sprovode.

Po dobijanju rezultata laboratorijskih analiza, koje su još u toku, biće obaveštene sve nadležne službe i skladu sa njima preduzimane dalje mere“, navode iz KCV.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borislav Vekić, šef kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc, prof. dr Vesna Kopitovic pokrajinska sekretarka za zdravstvo socijalnu politiku i demografiju, doc. dr Ivan Levakov pomoćnik direktora KCV, prof. dr Vesna Turkulov upravnik Klinike za infektivne bolesti KCV, dr Vesna Pajtić upravnik Urgentnog centra KCV. Takođe sastaku su prisustvovali i prof. dr Vladimir Petrović, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, prof. dr Mijomir Pelemiš, upravnik Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, dr Rajko Bulatović, pomoćnik za sanitarni nadzor i javno zdravlje u APV, Dragan Ilić, direktor Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Lana Grbić, pretstavnik Svetske zdravstvene organizacije i dr Vera Stojiljković, direktorka Instituta za viruse, vakcine i serume “Torlak”.

Autor: mojnovisad.com

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here