Početna Gradske teme Najskuplja klupa u istoriji Novog Sada postavljena na Trgu republike

Najskuplja klupa u istoriji Novog Sada postavljena na Trgu republike

3894-klupa-zvana-toplotni-udar3

Nova klupa postavljena na Trgu republike, osim što je savremenog dizajna po ugledu na evropske trgove, ima, izgleda, i više nego dobru, evropsku cenu, jer prema navodima medija košta 10.000 evra.

Kako je “Blicu” rekao izvor iz Zavoda za izgradnju grada (ZIG) najskuplja klupa u istoriji našeg grada napravljena je sa čeličnim nosačima, naslonom od jasena, dužine je 15 metara, a košta 1.200.000 dinara.

Ovo je samo još jedan dokaz da se na budžetskim parama ne štedi. Da li je moralo ovoliko da košta i tako da izgleda, sigurno da nije, ali očigledno je da je tu neko dobro zaradio“, rekao je “Blicu” izvor iz ZIG-a.

Iz tog preduzeća tokom današnjeg dana nismo uspeli da dobijemo podatke o tome koliko klupa košta, od čega je napravljena i zbog čega se morao uzeti tako skup mobilijar. Međutim, kako su za “Blic” rekli tačnu cenu klupe ne mogu da saopšte, a razlog je taj što je kroz postupak nabavke izabrano preduzeće ponudilo predračun svih radova na parternom uređenju. Kako su naveli, predviđeno je da se postavi jedna skulpturalna klupa, koja će po izgledu biti jedinstvena i savremenog dizajna. Nova klupa dobijena je spajanjem 14 segmenata kako bi se dobio talasasti oblik u dužini od 15 metara.

Zanimljivo bi bilo i čuti ko je dizajnirao klupu. Da bio došli do detaljnijih informacija, kontaktirali smo i izvođača radova na Trgu republike DOO “Put-invest PZP” iz Bačkog Petrovca, ali su nam rekli da u preduzeću nemaju osobu za medije, zbog čega ne daju izjave, te da se obratimo ZIG-u.

U momentu kada smo posetili Trg i uverili se u postojanje ove klupe, temperatura je bila blizu 40 stepeni celzijusa, a prolaznici sa kojima smo razgovarali, nezadovoljni manjkom zelenila na novom trgu, predložili su da se ceo prostor preimenuje u Trg toplotnog udara. Sledeći logiku klupa bi mogla da se zove “Sunčanica”. I tu nam pade na pamet da bi bilo pošteno da ova “Zvezda novosadskog mobilijara” dobije bar neformalno ime. Dakle, predložite!

Autor: mojnovisad.com
Foto: Srđan Srđanov, mojnovisad.com

4 KOMENTARA

  1. Zbog cene ove klupe neko iz gradske vlasti bi morao da položi račun građanima Novog Sada i okoline. Da ne kažem ništa oštrije! Od kakvog drveta je napravljena? Da nije od zlatnih poluga iz Bora? Ne deluje kao zlatna klupa! Ko ju je pravio? Sin ili prijatelj gradonačelnika Vučevića? Možda rođak ili kum nekoga iz gradske vlasti? Isto kao kada je, u vreme prethodne vlasti, dat silan novac za uređenje Trga mladenaca, a da ništa spektakularno nije napravljeno. Svaki stubić na ogradi na Trgu koštao je kao Sv. Petra kajgana. Tim novcem mogao je da se delimično izgradi vodovod za ljude na Bockama, naselju koje pripada Sremskoj Kamenici ili da se konačno utvrdi da li su Bocke klizište ili ne. Ribnjak jeste KLIZIŠTE i to preko 50 godina, ali se tamošnje kuće legalizuju lakše nego kod nas na Čardaku. Jer tamo su kuće pre nmanje od 10 godina napravili članovi SRS dok su kratko bili na vlasti u Novom Sadu. Ili da se građanima BOCKI KONAČNO ODGOVORI DA LI JE ILI NIJE MOGUĆE IZGRADITI VODOVOd U NJIHOVOM NASELJU. To pitanje klizišta, neklizišta, povlači se po raznim instancama Grada najmanje 15, a a moguće i 20 godina ili duže. Znači od vremena neMilo-ŠEVIĆA, potom preglomazne KOALICIJE oko DS-a, pa do današnjih presvučenih radikala, sada SNS-ovaca. Bolje bi ovima poslednjima bilo da uklone nezakonito postavljenu sliku njihovog ex idejnog vođe, g. Šešelja, koja već godinu-dve visi na zgradi u kojoj se nalaze prostorije srs-OVACA. Ta slika je ruglo Novog Sada. Sreća je jedino što po neki stranac koji zaluta u Novi Sad nema pojma o kome se radi. Mene je istina jedan slovenački bračni par 1. maja 2015. godine pitao kako je moguće da se slika haškog optuženika nalazi na tako prometnom mestu, naime na Bulevaru Mihaila Pupina, velikana i naučnika svetskog glasa poreklom iz Idvora u našoj Vojvodini. S poštovanem BAK-a sa Čardaka

  2. “Međutim, kako su za “Blic” rekli tačnu cenu klupe ne mogu da saopšte… ” Morace neko da preispita cinjenicu kako “NE MOGU” da saopste. Morali su tu cenu da upisu bar na 10 mesta kako bi mogli da “PREBACE” pare iz budzeta. Pa to je gradski budzet, nije njihov dzep pa da ne moraju nikom da polazu racune. Glasam za transparentnost rada svih uprava, pa da moze javnost da vidi ko sta radi i sta se potpisuje…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here