Početna Gradske teme Kompanija “Energotehnika Južna Bačka” od danas generalni sponzor stonoteniskog kluba za osobe...

Kompanija “Energotehnika Južna Bačka” od danas generalni sponzor stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom “Spin”

0

 

Danas je u prostorijama kompanije Energotehnika Južna Bačka potpisan ugovor o sponzorstvu pomenutog preduzeća i stonoteniskog kluba “Spin” koji je nastao 1999. godine kao sportski klub osoba sa invaliditetom. Na konferenciji za medije, bili su prisutni naši najsjaniji paraolimpijci Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća, selektor Zlatko Kesler i Predsednik kompanije “Energotehnika Južna Bačka”, Dragoljub Zbiljić.

“Ponosni smo na naše stonotenisere i veliko zadovoljstvo nam je da ih podržimo! Kako je klub Spin jedan od najtrofejnijih stonoteniskih klubova a sa druge strane Energotehnika Južna Bačka koja sa Energoprojektom Beograd čine brend u energetici Srbije, imamo udruživanje dva velika tima, spreman sam da kažem, dva pobednička tima”, rekao je Dragoljub Zbiljić a zatim dodao:

“Ono što je veoma važno da naglasim je i činjenica da je naša kompanija postala vlasnik hotela “Fontana” u Vrnjačkoj Banji, te ćemo osim finansijske podrške koju ćemo pružiti našim sportistima kluba Spin, u budućnosti omogućiti svim sportistima sa invaiditetom da obavljaju besplatne pripreme u pomenutom hotelu. Verujemo u srpske sportiste, verujemo u Srbiju”, izjavio je Zbiljić, ispred kompanije Energotehnika Južna Bačka koja važi za lidera u energetici u ovom delu Evrope.

Selektor Zlatko Kesler i jedan od osnivača stonoteniskog kluba Spin istakao je da im ova podrška i potpisivanje ugovora o sponzorstvu znači mnogo i da je od postojanja kluba koje datira od 1999. godine, ovo prvi put da imaju sponzora. On je posebno istakao koliko je zahvalan Dragoljubu Zbiljiću i kompaniji Energotehnika Južna Bačka jer su prepoznali njihov kvalitet.

“Stonotenisku paraolimpijsku reprezentaciju čini osamdeset posto igrača iz kluba Spin, tako da možemo reći da je Energotehnika sponzor skoro cele reprezentacije. Još jednom bih se zahvalio gospodinu Zbiljiću i siguran sam da ćemo se odužiti našim uspesima i medaljama na turnirima koji su pred nama”, rekao je Kesler.

 

 

Nakon zvaničnog dela konferencije usledila je bogata zakuska i druženje koju su pripremili domaćini iz Energotehnike, a već sutra naše najsjanije stonotenisere čeka učešće na Svetskom kupu u Laškom u Sloveniji, na kojem im želimo puno uspeha.

Autor: Bojana Lalić Šević