Početna Gradske teme Lekarska komora Srbije kupila bivše pokrajinsko sedište DS-a u Novom Sadu

Lekarska komora Srbije kupila bivše pokrajinsko sedište DS-a u Novom Sadu

0

Lekarska komora Srbije kupila je, kao jedini ponuđač, poslovni prostor na Bulevaru Mihajla Pupina 28 gde je godinama bilo sedište pokrajinskog odbora Demokratske stranke.

Komora je za ovaj prostor izvojila 505.000 evra, što je neznatno više od početne cene, što znači da je kvadrat poslovnog prostora koštao malo više 1.600 evra.

Ovaj prostor od 308 kvadrata na prvom spratu zgrade na bulevaru prodala je Gradska uprava za imovinu i imovinske poslove iz drugog pokušaja pošto prethodni pokušaj s kraja 2018. godine, kada je cena bila viša za oko 25.000 evra, nije uspeo.

Skupština grada u četvrtak, 15. oktobra trebalo bi još da da saglasnost na ovu prodaju.

Lekarska komora Srbije verovatno će se u narednom periodu u novi prostor preseliti iz kancelarija koje imaju na Bulevaru oslobođenja 46a.

Stan do 308 kvadrata na Bulevaru Mihajla Pupina 28 od devedesetih do 2017. godine je bio sedište pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koji se odatle iselio jer nije mogao više da plaća troškove. Pokrajinski odbor se tada spojio sa gradskim odborom DS-a u Vojvođanskih brigada. Sada se u ovom stanu kao zakupac nalazi Pokret socijalista, čije se zastave vijore na ulazu u zgradu.

Inače, retko se dešava da Grad prodaje neki poslovni prostor u svom vlasništvu. Obično se takav prostor daje u zamenu za neku drugu imovinu ili služi za raseljavanje.

Izvor: 021
Foto: Pixabay