Početna Gradske teme Lidl otvorio svoj distributivni centar, još se ne zna datum otvaranja radnje...

Lidl otvorio svoj distributivni centar, još se ne zna datum otvaranja radnje na Novom naselju

0

Nemački maloprodajni lanac “Lidl” danas je otvorio svoj distrubitivni centar kraj auto-puta u blizini Nove Pazove, ali predstavnici ove firme za Srbiju nisu novinarima želeli da otkriju kada sa radom počinje svih 16 maloprodajnih objekata u Srbiji od kojih je jedan na Novom naselju.

Generalni direktor “Lidl Srbija” Tomislav Šapina je rekao da će Novosađani u njihovim objektima sigurno pazariti pre Nove godine, ali nije želeo ni okvirno da precizira datum početka rada samousluge koja je sagrađena u blizini kasarne “Jugovićevo”, između Novog naselja i Detelinare.

Šapina je rekao da trenutno zapošljavaju 500 ljudi u Srbiji, da će do kraja godine biti zaposleno još 1.000 radnika i da će u njihovim radnjama biti oko 300 srpskih proizvoda.

U toku je proces selekcije prodavaca, nakon čega idu finalne pripreme i onda otvaranje prodavnica. Ovde smo došli da ostanemo i trudićemo se da budemo bolji od konkurencije – poručili su u ovom nemačkom preduzeću.

Šapina je za 021 naveo da je za sada planiran samo jedan objekat u Novom Sadu, a da će vremenom biti sagrađeno još nekoliko u kojima će, kako tvrdi, Novosađani imati “odličan odnos cene i kvaliteta”.

Kako saznajemo, “Lidl” planira da prvi naredni objekat u Novom Sadu, nakon ovog koji je na Naselju, sagradi na putu za Veternik, odnosno na parceli iza GRAS-a.

Inače, današnjem otvaranju logističkog centra prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vojvođanski premijer Igor Mirović, ambasador Nemačke Aksel Ditman i mnogi drugi.

Plac na uglu Bulevaru vojvode Stepe i Bulevara Evrope kupljen je još 2012. godine, ali je gradnja objekta, pristupne saobraćajnice i prateće infrastrukture počela tek pre dve godine i pre nekoliko meseci u potpunosti je završena.

“Lidl” je plac površine od 1,1 hektara kupio za 1,6 miliona evra i sagradio objekat od 2.700 kvadrata i stotinak parking mesta.

“Lidl” posluje pod ovim imenom od 1930. godine, a samo u Evropi ima radnje u 26 zemalja. Poznat je po nešto nižim cenama u odnosu na konkurenciju i pristupačnoj nemarkiranoj robi svojih dobavljača.

Izvor: 021.rs
Foto: Vlada Vojvodine