Početna Gradske teme Lidl otvorio svoj distributivni centar, još se ne zna datum otvaranja radnje...

Lidl otvorio svoj distributivni centar, još se ne zna datum otvaranja radnje na Novom naselju

Nemački maloprodajni lanac “Lidl” danas je otvorio svoj distrubitivni centar kraj auto-puta u blizini Nove Pazove, ali predstavnici ove firme za Srbiju nisu novinarima želeli da otkriju kada sa radom počinje svih 16 maloprodajnih objekata u Srbiji od kojih je jedan na Novom naselju.

Generalni direktor “Lidl Srbija” Tomislav Šapina je rekao da će Novosađani u njihovim objektima sigurno pazariti pre Nove godine, ali nije želeo ni okvirno da precizira datum početka rada samousluge koja je sagrađena u blizini kasarne “Jugovićevo”, između Novog naselja i Detelinare.

Šapina je rekao da trenutno zapošljavaju 500 ljudi u Srbiji, da će do kraja godine biti zaposleno još 1.000 radnika i da će u njihovim radnjama biti oko 300 srpskih proizvoda.

U toku je proces selekcije prodavaca, nakon čega idu finalne pripreme i onda otvaranje prodavnica. Ovde smo došli da ostanemo i trudićemo se da budemo bolji od konkurencije – poručili su u ovom nemačkom preduzeću.

Šapina je za 021 naveo da je za sada planiran samo jedan objekat u Novom Sadu, a da će vremenom biti sagrađeno još nekoliko u kojima će, kako tvrdi, Novosađani imati “odličan odnos cene i kvaliteta”.

Kako saznajemo, “Lidl” planira da prvi naredni objekat u Novom Sadu, nakon ovog koji je na Naselju, sagradi na putu za Veternik, odnosno na parceli iza GRAS-a.

Inače, današnjem otvaranju logističkog centra prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vojvođanski premijer Igor Mirović, ambasador Nemačke Aksel Ditman i mnogi drugi.

Plac na uglu Bulevaru vojvode Stepe i Bulevara Evrope kupljen je još 2012. godine, ali je gradnja objekta, pristupne saobraćajnice i prateće infrastrukture počela tek pre dve godine i pre nekoliko meseci u potpunosti je završena.

“Lidl” je plac površine od 1,1 hektara kupio za 1,6 miliona evra i sagradio objekat od 2.700 kvadrata i stotinak parking mesta.

“Lidl” posluje pod ovim imenom od 1930. godine, a samo u Evropi ima radnje u 26 zemalja. Poznat je po nešto nižim cenama u odnosu na konkurenciju i pristupačnoj nemarkiranoj robi svojih dobavljača.

Izvor: 021.rs
Foto: Vlada Vojvodine