Početna Gradske teme Ljubica Krnjaić: Uz poštovanje svih kandidata, reći ću da bih, ne baš...

Ljubica Krnjaić: Uz poštovanje svih kandidata, reći ću da bih, ne baš idealan, ali dobar gradonačelnik, bila ja

Ljubica Krnjajic

Ljubica Krnjaić, sekretar Vatrogasnog saveza Novog Sada i nosilac izborne liste za grupu građana “Vatrogasci – Ljubica Krnjaić”, odgovorila je na pitanja u vezi sa predstojećim izborima.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Što se tiče rada Gradske vlasti, poslednja godina bila je radna i time sam zadovoljna, ali prve dve godine mandata prošle su u upoznavanju sa poslom. Znači posle “pripravničkog staža” snašli su se.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Nova vlast treba da obnovi ili izgradi domove kulture i osmisli i organizuje kulturne sadržaje za omladinu, ali i ostale građane. Treba da izgradi novi vatrogasni dom i organizuje vatrogasnu službu spram potreba Grada. Potrebno je mobilisati stručnjake i ozbiljno proceni ugroženost Grada od poplava i snabdevanja vodom za piće i sačiniti planove za otklanjanje nedostataka i za obezbeđivanje adekvatne odbrane od poplave i za dugoročnu zaštitu izvorišta vode za piće. Ono što bi budući gradonačelnik trebalo da uradi za naš grad jeste i podsticanje male privrede i industrijske proizvodnje, turizma i uspostavljanje službe za pružanje informacija i pomoći građanima, za obradu i prosleđivanje zahteva na “pravu adresu”.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Uz poštovanje svih kandidata, reći ću da bih, ne baš idealan, ali dobar gradonačelnik, bila ja, Ljubica Krnjaić. Na sledećim izborima ću se kandidovati za gradonačelnika. Ovog puta idem u republički parlament.

Autor: Varvara Lazarević
Foto: Privatna arhiva