Početna Gradske teme “Ljubišina matematika” večeras u Radio kafeu na Štrandu

“Ljubišina matematika” večeras u Radio kafeu na Štrandu

ljubisa

Večeras u Radio kafeu na Štrandu, sa početkom u 19:30 časova, održaće se javni čas iz matematike, kao i promocija matematičke zbirke novosadskog autora Ljubiše Krunića. On će okupljene upoznati sa svojim načinom množenja, deljenja, dizanja broja na stepen i vađenja korena iz brojeva.

Moj način računanja je revolucionaran jer prevazilazi mogućnosti trenutno nama dostupnih računara koji prikazuju rezultate od recimo 12 cifara. Mogu na primer pomnožiti 2 broja od 20 puta 20 cifara i dobiti rezultat od 40 cifara, što prevazilazi mogućnosti nama dostupnih računara. Mojom metodom moguće je dobiti i rezultat od čak 50-100 cifara“, kaže Ljubiša.

Njegova knjiga – “Ljubišina matematika” je jednostavna, pouzdana, ima lakšu mogućnost provere rezultata i mogućnost rada sa većim brojem cifara.
Svi zainteresovani ljubitelji brojeva i matematike mogu doći večeras u 19:30 u Radio kafe na Štrandu i uveriti se u to da matematika nije teška već veoma interesantna disciplina, koju bespotrebno bije glas da je teška i komplikovana.

Autor i foto: 021.rs