Početna Gradske teme “Merkator” prikuplja neobavezujuće ponude za prodaju tržnog centra u Novom Sadu

“Merkator” prikuplja neobavezujuće ponude za prodaju tržnog centra u Novom Sadu

0

Kompanija “Merkator-S” od petka, 18. januara počinje da prikuplja neobavezujuće ponude radi prodaje objekta tržnog centra “Merkator” na Bulevaru oslobođenja 102.

Tržni centar je ukupne površine 15.491 kvadrata, a prikupljanje ponuda zainteresovanih, u ime firme, radiće privredno društvo “CBRE” iz Beograda.

Ovo je samo nastavak najava da “Merkator-S” planira prodaju tržnih centara u Beogradu i u Novom Sadu kako bi smanjio dugove. Prethodno se, kao deo strategije iz 2014. godine, radila procena vrednosti tržnih centara, koja je pokazala da je ukupna vrednost nekretnina koje “Merkator” planira da proda u celom regionu oko 410 miliona evra.

Smanjeni bankarski dugovi omogućili bi firmi razvoj maloprodaja, što je jedan od scenarija koji se spominje u budućnosti. “Merkator” već upravlja marketima “Idea” i “Roda”.

Kompanija će prikupljati neobavezujuće ponude do 11. februara, a oglas je objavljen u dnevnim listovima Danas i Politika.

Podsetimo, u toku je i prikupljanje neobavezujućih pisama o zainteresovanosti za upravljanje i unapređenje poslovanja “Spensa”. Grad Novi Sad je ranije saopštio da je primio više molbi od strane zainteresovanih privrednih subjekata i drugih zainteresovanih lica da se produži rok za podnošenje ponuda, s obzirom na to da je bio kraj godine.

Ovaj poziv objavljen je nakon višemesečnih rasprava u javnosti oko budućnosti ovog objekta koje je u teškim finansijskim problemima, a sve nakon najave gradonačelnika Miloša Vučevića da je jedno od potencijalnih rešenja problema Spensa njegovo rušenje i gradnja manjeg sportskog kompleksa.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay