Početna Gradske teme Sutra protest “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

Sutra protest “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

0

Prvi protest “1 od 5 miliona” u Novom Sadu održaće se u petak, 18. januara, a okupljanje je u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Na skupu će govoriti novosadski glumac Milorad Kapor i student prava Milan Vujić, a u ime organizatora protesta u Beogradu govoriće glumac i nekadašnji student Akademije umetnosti u Novom Sadu Branislav Trifunović.

Učesnici protesta će posle završetka skupa na Pozorišnom trgu krenuti u šetnju gradskim ulicama, koja će biti okončana na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.

“Novi Sad se na ovaj način priključuje protestima pokrenutim u Beogradu početkom decembra, koji se poslednjih nedelja šire na čitavu Srbiju. Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo. U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom delu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu. Grad koji je nekad s pravom nazivan Srpskom Atinom najteže je postradao od sadašnje vlasti i danas više i ne liči na onaj Novi Sad koji smo poznavali i voleli. Zato u pozivu na protest, između ostalog, stoji: Vreme je da građani Novog Sada bez straha progovore na trgovima i ulicama svog grada i glasno kažu: Stop nasilju, korupciji i bezakonju”, najavljuju organizatori.

Podsetimo, Novosađanka Tea Vukadin, jedna od organizatorki protesta, poručila je za 021 da je krajnje vreme da se Novi Sad uključi u proteste. Naglasila je da političari nisu uključeni u organizaciju, ali su najavili prisustvo na protestu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay