Početna Gradske teme Na čekanju namera Grada da ozakoni nelegalnu kanalizaciju u delu Jugovićeva i...

Na čekanju namera Grada da ozakoni nelegalnu kanalizaciju u delu Jugovićeva i Kovilja

0

Nijedan projektant nije bio zainteresovan da analizira stanje postojeće nezakonito izgrađene kanalizacione i vodovodne mreže u delu Jugovićeva i Kovilja, koju Grad namerava da ozakoni.

Reč je o lokaciji na prostoru kasarne (severno od Bulevara vojvode Stepe), kao i o putu ka manastiru Svetih Arhangela Mihaila i Gavrila u Kovilju.

Obe lokacije dobile su kanalizacionu i vodovodnu mrežu na osnovu projekata i zahteva tadašnjeg Zavoda za izgradnju grada pre desetak godina, ali izvođači radova, iako su izgradili kanalizacionu mrežu, učinili su to bez građevinske dozvole.

Da bi ovako izgrađena kanalizacija bila legalizovana, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije zatražila je geodetska snimanja terena, sa izveštajem o zatečenom stanju – kompletnim nazivima ulica i kućnih brojeva, evidencijom vlasnika nezakonite mreže, katastarskim brojem lokacija itd.

U Jugovićevu je reč o ulicama Lenke Dunđerski, Boška Petrovića, Pavla Ivića i Aleksandra Benjaka, dok se u Kovilju radi o ulici Duška Vickova, od kanala ka manastiru.

Međutim, namera Grada moraće da sačeka još neko vreme jer se na tender gradske uprave nije javio nijedan zainteresovani projektant.

Očekuje se da će gradska uprava ove godine ponovo sprovesti istu nabavku, u cilju dobijanja materijala da se ozakoni kanalizaciona i vodovodna mreža u delu Jugovićeva i Kovilja.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay