Početna Gradske teme Najmlađi Novosađani aktivno učestvuju u zaštiti prirode

Najmlađi Novosađani aktivno učestvuju u zaštiti prirode

0

Kampanja “Produžimo život jelkama“, koju su vodili Gradska uprava za zaštitu životne sredine, JKP “Gradsko zelenilo“ i Pokret gorana Novog Sada i koja je započeta u 2020. godini, se polako privodi kraju. Kampanja se realizuje svake godine u decembru i januaru i ima za cilj da zaštiti jelke od bespravne seče pred božićne i novogodišnje praznike.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine je svakoj obrazovnoj ustanovi sa područja Grada poklonila jelku sa busenom koju su distribuirali JKP “Gradsko zelenilo”, a Pokret gorana je realizovao virtuelnu “Malu školu aranžiranja cveća“ – obuku o izradi novogodišnjih aranžmana i ekoloških ukrasa za jelku i takmičenje u kićenju jelki svih prijavljenih škola. Pokret gorana Novog Sada je u okviru obuke svakog učesnika obradovao sa promotivnim i edukativnim materijalom, kao i sa poklonom za učešće u programu.

Najuspešnije ekipe i njihovi učitelji dobili su na poklon “Eko pustolovinu u Sremskim Karlovcima” tokom proleća 2021. godine, sa željom da nastave da se bave zaštitom prirode, prodube svoja znanja i provedu dva dana u druženju sa vršnjacima.

Sve ove ustanove su nakon novogodišnjih praznika zasadile jelku sa busenom u dvorištvu svoje ustanove, a preostalo je šest jelki za koje nije bilo prostora za sadnju. Ulogu o njihovom daljem zbrinjavanju preuzima JKP “Gradsko zelenilo“ koje će jelke posaditi na odgovarajuće javne površine.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay