Početna Gradske teme Ne zna se ko će upravljati novosadskim javnim garažama

Ne zna se ko će upravljati novosadskim javnim garažama

0

Još nije poznato da li se iko javio na neobavezujući poziv Grada da se prihvati posla upravljanja i održavanja šest javnih garaža.

Naime, neobavezujući poziv Grada je istekao još 8. aprila, a iako je 021 pre više dana nadležne u gradskoj upravi pitao kakvi su rezultati, odnosno da li se iko odazvao pozivu, odgovora još nema.

Podsetimo da je Grad polovinom januara u javnom pozivu zatražio potencijalne partnere koji bi izgradili i potom upravljali javnim garažama u Ulici Modene, na uglu ulica Uspenske i Šafarikove, kod Banovine, u Ulici Branimira Ćosića, kod Železničke stanice i na Detelinari, uz Bulevar Evrope.

Iako su ranije rađene neke studije, većina ovih garaža su još uvek samo ideje u urbanističkim planovima, dok je za garažu u Šafarikovoj nedavno uspeo tender za projektanta, a za garažu kod Banovine nije jer nije uspela javna nabavka.

Javni poziv za šest garaža Grad je raspisao kako bi video da li ima zainteresovanih partnera, s tim da je napomenuto da poziv ne znači nužno da će javno-privatnog partnerstva i biti.

Mada aktulena vlast izborom partnera računa na smanjenje troškova gradnje javnih garaža, s obzirom na iznose projektovanja, izgradnje i održavanja, veliko je pitanje da li iko od privatnika ima finansijski interes da uđe u ovakav projekat, jer bi se garaže gradile prvenstveno bez komercijalnih delova, namenjenih za iznajmljivanje.

U Novom Sadu postoje dve javne garaže u privatnom vlasništvu, jedna na Bulevaru Oslobođenja i druga na Limanu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay