Početna Gradske teme Ne zna se ko će upravljati novosadskim javnim garažama

Ne zna se ko će upravljati novosadskim javnim garažama

Još nije poznato da li se iko javio na neobavezujući poziv Grada da se prihvati posla upravljanja i održavanja šest javnih garaža.

Naime, neobavezujući poziv Grada je istekao još 8. aprila, a iako je 021 pre više dana nadležne u gradskoj upravi pitao kakvi su rezultati, odnosno da li se iko odazvao pozivu, odgovora još nema.

Podsetimo da je Grad polovinom januara u javnom pozivu zatražio potencijalne partnere koji bi izgradili i potom upravljali javnim garažama u Ulici Modene, na uglu ulica Uspenske i Šafarikove, kod Banovine, u Ulici Branimira Ćosića, kod Železničke stanice i na Detelinari, uz Bulevar Evrope.

Iako su ranije rađene neke studije, većina ovih garaža su još uvek samo ideje u urbanističkim planovima, dok je za garažu u Šafarikovoj nedavno uspeo tender za projektanta, a za garažu kod Banovine nije jer nije uspela javna nabavka.

Javni poziv za šest garaža Grad je raspisao kako bi video da li ima zainteresovanih partnera, s tim da je napomenuto da poziv ne znači nužno da će javno-privatnog partnerstva i biti.

Mada aktulena vlast izborom partnera računa na smanjenje troškova gradnje javnih garaža, s obzirom na iznose projektovanja, izgradnje i održavanja, veliko je pitanje da li iko od privatnika ima finansijski interes da uđe u ovakav projekat, jer bi se garaže gradile prvenstveno bez komercijalnih delova, namenjenih za iznajmljivanje.

U Novom Sadu postoje dve javne garaže u privatnom vlasništvu, jedna na Bulevaru Oslobođenja i druga na Limanu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay