Početna Gradske teme Nema kućnih žurki i okupljanja posle 16 časova

Nema kućnih žurki i okupljanja posle 16 časova

0

Upitan da rastumači naredbu koja propisuje da je vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Novog Sada od 16 do 5 časova narednog dana, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da se ta mera odnosi na zabranu žurki.

– Ta naredba znači da su zabranjene žurke i okupljanja u stanovima, a ne usisavanje i pranje veša – rekao je Vučević.

Zbog sve intenzivnijeg širenja koronavirusa u Novom Sadu i povećanja broja obolelih od kovida-19, donete su četiri nove naredbe. Među tim novim merama je i ona koja se odnosi na odmor u stambenim zgradama i njegovo trajanje. Ova naredba prethodnih dana unela je dosta zabune i polemike među građanima, koji su shvatili da u periodu od 16 sati do pet časova narednog dana neće smeti da uključuju usisivač, mašine za veš, sudove i slično.

– U Novom Sadu nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije, jer su mere i naredbe koje su na snazi strože nego što bi bile pod vanrednom situacijom – izjavio je Vučević.

Jedino što bi vanredna situacija promenila, objasnio je on, odnosilo bi se na veća ovlašćenja gradonačelnika, a sve mere koje bi tada važile važe i sad, poput mere za ugostiteljske objekte koji sada rade do 21 sat.

Izvor: Novisad.com
Foto: Pixabay