Početna Gradske teme Nova stranka: Građani Novog Sada platili Galensu priključak za trinaestospratnicu

Nova stranka: Građani Novog Sada platili Galensu priključak za trinaestospratnicu

galens_idejno_resenje_600

Gradska vlast rekonstruisala je magistralni vrelovod u Čika Stevinoj ulici i Kornelija Stankovića bez potrebe, a kako bi zamaskirala priključenje trinaestospratnice koju “Galens” gradi na uglu Rumenačke ulice, navodi GO Nove stranke. Kako navode u saopštenju ove stranke, Čika Stevina ulica je potpuno rekonstruisana pre par godina i kroz nju ne prolazi magistralni vrelovod, te se postavlja pitanje otkud sada ponovo rekonstrukcija i kako je magistralni vrelovod kada je Rumenačka ulica krajnja destinacija energije iz toplane “Zapad”.

Odgovor je jednostavan. Sve se to radi zbog priključenja na vrelovod objekta na uglu Rumenačke ulice investitora ‘Galens’, istog investitora kojem se želi omogućiti izgradnja objekta od trinaest spratova u centru Novog Sada i time trajno uništiti vizuelni sklad centra grada. Priključak su pod maskom rekonstrukcije magistralnog vrelovoda platili građani Novog Sada 30 miliona dinara, a ‘Galens’ je platio svega 798 hiljada dinara. Da se radi o koruptivnoj sprezi vlasti i privatnih interesa dokazuje i to što je ‘Galens’ bio jedan od sponzora novogodišnjeg dočeka 2015. godine“, poručuju u Novoj.

Kako zaključuju, gradska vlast rasipa novac Novosađana i preliva ga u privatne džepove u vreme kada je stanovništvo na ivici egzistencije.
I u vreme kada se tvrdi da novca nema, Nova stranka želi da ukaže da je Novi Sad bogat grad i da novca ima, samo njime raspolažu bahate i korumpirane interesne organizacije“, kažu u GO Nove.

Autor i foto: 021.rs