Početna Gradske teme Novi Sad dobio 43 miliona za uređenje Kampusa

Novi Sad dobio 43 miliona za uređenje Kampusa

projekti_uprava

Dvanaest opština i jedna škola dobili su sredstva za realizaciju projekata od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Uprava je sprovela pet konkursa – u oblasti komunalne hidrotehnike, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture i osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Ukupan iznos dodeljenih bespovratnih sredstava je 371.2 miliona dinara, a biće utrošena za sanaciju puteva u Irigu, Odžacima, Staroj Pazovi, Temerinu i Senti; za izgradnju vodovodne mreže, kanalizacije i sistema za prikupljanje otpadnih voda u Vrbasu, Šidu, Novom Kneževcu i Kovinu, za sanaciju saobraćajnica, njihovu rasvetu i izgradnju kolovoza u Kovinu, Kuli i Beloj Crkvi, dok će u Irigu biti izvedena druga faza rekonstrukcije rodne kuće Borislava Mihajlovića Mihiza.

U Novom Sadu će biti uređene saobraćajne površine u okviru Kampusa, a dogradiće se dva sprata nad delom škole “Vasa Stajić”. Za uređenje Kampusa Grad je dobio 43,2 miliona dinara, a za dogradnju na objektu OŠ “Vasa Stajić” dodeljeno je 32,9 miliona dinara.

“Uređenje studentskog kampusa u našem gradu, koji je univerzitetski centar ovog dela naše zemlje, bilo je neophodno, jer u njega nije ulagano tri decenije. Pokrajina će u tom projektu učestvovati obezbeđivanjem polovine neophodnih sredstava, kao i Grad, pa će tako JP ‘Zavod za izgradnju grada’ odmah pokrenuti javnu nabavku, a rezultat će biti moderno opremljen i rekonstruisan kampus”, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević pozvao je predsednike opština da sa svojim saradnicima dobro pripreme projekte koje će Uprava za kapitalna ulaganja objaviti početkom sledeće godine.

Autor: 021.rs