Početna Kultura 18. Novosadski Džez festival od 10. novembra u Novom Sadu

18. Novosadski Džez festival od 10. novembra u Novom Sadu

0

jazz-band-in-venice-3-1552260-639x456

Jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Novom Sadu, ali i šire, je Džez festival. Počinje 10. novembra, ali očekuje nas i uvodni program pre tog datuma.

Organizatori najavljuju niz uvodnih koncerata, a ono što je posebno zanimljivo je i izložba graditelja gitara koja će biti održana u Novom Sadu.

18. Novosadski Džez festival ove godine publici donosi poznata domaća i strana muzička imena. Organizatori najavljuju devet koncerata u tri dana, ali i dobar provod na ponoćnim nastupima.

Između ostalih nastupiće Vasil Hadžimanov band, Roberto Gatto Perfectrio, Susana Sawof, Tim Green, Gregori Hačkinson.

Organizatori najavljuju i niz uvodnih koncerata. Jedan od njih je i nastup Petra Leona Matiša kvinteta u subotu u Kulturnom centru. Organizovan je i niz radionica za decu, ali i muzičare.

Ono što izdvajaju kao zanimljivo je izložba novosadskih graditelja gitara koja će biti otvorena u sredu u srpskom narodnom pozorištu.

Organizatori kažu da je ovaj festival jedan od najvažnijih kulturnih događaja ne samo u Novom Sadu, nego i šire, a zahvalili su se svima koji su svojom podrškom doprineli da festival živi osamnaest godina.

Autor: RTV
Foto: Ilustracija/Freeimages