Početna Gradske teme Novi Sad domaćin konferencije posvećene otkrivanju darovite dece

Novi Sad domaćin konferencije posvećene otkrivanju darovite dece

0

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i Udruženje vaspitača Vojvodine organizovali su u Novom Sadu konferenciju posvećenu otkrivanju darovite dece u predškolskim ustanovama.

Skup je okupio prosvetne radnike iz naše zemlje i regiona. Razmenili su iskustva o tome kako da se prepoznaju darovita deca još u najranijem uzrastu, u predškolskim ustanovama. Takođe su bile zanimljive i ideje o tome kako te talentovane mališane podstaknuti da razvijaju svoju kreativnost.

– Ova konferencija je samo jedna u nizu konferencija i zapravo rezultat projekta koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Svakako moramo se zahvaliti Pokrajinskom sekretarijatu i posebno sekretaru Zoranu Miloševiću što je prepoznao vaspitačku školu, ali i sve ostale strukovne visoke škole – kaže Bojan Milošević, direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta “Mapiranje darovitosti i potencijala za kreativnost kod dece predškolskog uzrasta” koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay