Početna Gradske teme Novi Sad: Uskoro elektronska naplata prevoza

Novi Sad: Uskoro elektronska naplata prevoza

0srb-ns-busevi
JGSP “Novi Sad” planira u ovoj godini da obnovi petinu voznog parka. Predstoji nabavka 24 autobusa i video-nadzor u vozilima

Obnova petine voznog parka, nabavka novog sistema naplate, video-nadzor u autobusima, sve ove novitete u poslovanju JGSP “Novi Sad” sugrađani mogu očekivati u ovoj godini.

Prioritet gradskog prevoznika ostaje nabavka nova 24 vozila i podizanje kvaliteta usluge prevoza Novosađana, ali Planom poslovanja za 2016. predviđeno je uvođenje novog sistema naplate prevoza i ugradnja kamera u autobuse.

U voznom parku našeg preduzeća trenutno se nalazi 259 autobusa, koji godišnje pređu oko 15 miliona kilometara – objašnjavaju u JGSP.

Radnim danima imamo 3.655 polazaka, kojima se svakodnevno preveze oko 280.000 putnika.

Gradski prevoznici, takođe, napominju da je prosečna starost voznog parka 13,5 godina, ali planiraju da ove godine bude znatno smanjena, za celih devet godina.

Značajno podmlađivanje počeli smo prošle godine nabavkom pet solo autobusa, a početkom ove pustili smo u saobraćaj još šest novih “Ikarbusovih”.

Narednih meseci JGSP očekuje isporuku još pet autobusa istog tipa, a očekuju da se okonča i javna nabavka deset zglobnih dizelaša.

U Programu poslovanja za 2016. predviđena je i nabavka deset zglobnih i 14 solo autobusa na dizel pogon – ističu u JGSP.

Verujemo da će planirano biti i realizovano, čime ćemo uspeti da obnovimo petinu voznog parka. Uz to, nastavićemo i da rekarosiramo postojeća vozila.

Ovogodišnjim programom planirano je, takođe, da JGSP maksimalno dnevno u radu ima 210 autobusa, čime će se zadovoljiti potrebe putnika i održati postojeći kvalitet prevoza.

U ovoj godini planira se da autobusi JGSP “Novi Sad” prevezu 90.331.454 putnika, što je za jedan odsto više nego lane.

Izvor: Novosti
Foto: Novosti