Početna Kultura Božo Vrećo 18. marta u novosadskoj Sinagogi

Božo Vrećo 18. marta u novosadskoj Sinagogi

0

fb-banner

Popularni kantautor a cappella sevdalinki Božo Vrećo održaće 18. marta u 20 časova u novosadskoj Sinagogi solistički koncert naslovljen “Majka sinu kose milovala”, objavljeno je na sajtu Muzičke omladine Novog Sada.

Vrećo je u javnosti okarakterisan kao “novi evropski muzički fenomen” koji “svojom vokalnom interpretacijom sevdalinku donosi ravno u srce slušalaca”.

Nemački mediji opisuju ga ne samo kao izvođača koji svojom umetnošću ruši etničke barijere, već i kao jedinstvenu pojavu koja izaziva balkanske stereotipe o seksualnosti, redefinišući granice između ženstvenosti s jedne i muževnosti s druge strane.

Ovaj samouki muzičar rođen je 1983. godine u Foči. Bez oca je ostao sa pet godina, nakon čega je odrastao sa majkom slikarkom i dve sestre. Sevdalinke komponuje i izvodi od svoje 27. godine, a osim po vrhunskom kvalitetu svojih interpretacija, zapažen je i po tome što na sceni nastupa u ženskoj odeći koju sam dizajnira i šije.

Koncert organizuje Muzička omladina Novog Sada uz medijsku podršku Radio-televizije Vojvodine, a informacije o prodaji ulaznica biće objavljene blagovremeno.

Autor: Radovan Sekulić
Foto: Božo Vrećo / Facebook