Početna Gradske teme Novi skandal u Visokoj poslovnoj školi: Profesor napao kolegu i oborio ga...

Novi skandal u Visokoj poslovnoj školi: Profesor napao kolegu i oborio ga na pod

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija D. B. napao je na kraju Nastavničkog veća kolegu J. N. (imena obojice poznata redakciji) i oborio ga na pod.

Kako kažu očevici koji su prisustvovali Nastavničkom veću novosadske Visoke poslovne škole, D. B. se na kraju sednice zaleteo na kolegu, nasrnuo na njega i srušio ga na pod. Svemu je prethodilo odbijanje J. N. da glasa za profesora Radovana Tomića, bivšeg direktora i muža sadašnje direktorice Dragice Tomić.

Tomić je prvo sa profesorom D. B. izašao sa sastanka. Kada su se zajedno vratili, Radovan je kolegi J. N. rekao da je bednik. Ovaj je hteo da se to unese u zapisnik, ali je taj zahtev odbijen. Kada je sastanak završen, Tomić je stao na vrata i nije mu dao da izađe, a onda je D. B. nasrnuo na njega i oborio ga na pod – izjavila je profesorica koja je bila očevidac događaja.

J. N. ne želi da komentariše ovaj događaj, samo je potvrdio da ga je kolega, koji je blizak Radovanu Tomiću, napao, dok ga je sam Tomić vređao.

Tomić se iznervirao što je J. N. glasao protiv toga da on opet bude u Savetu škole. Posle uvrede Tomića “bedniče” i “ja sam te preko veze zaposlio u školi”, te insistiranja J. N. da sve uđe u zapisnik jer to smatra mobingom, na snimku se čuje napad i rušenje profesora na zemlju. Napadnuti profesor je na kraju otišao u Hitnu pomoć i policiju da prijavi napad, a Etički odbor VPŠ još nije reagovao.

Iako je Agencija za borbu protiv korupcije donela odluku da je izbor Tomića u Savet škole ništavan, kao i izbor njegove žene Dragice Tomić na mesto direktora, jer su u sukobu interesa, Nastavničko veće opet je izglasalo Tomića na ovu poziciju.

Profesori se boje za svoju sigurnost, otkako su izbori za direktora raspisani u školi situacija ključa. Pre dve godine takođe je jedna koleginica napadnuta u kabinetu, ne znam dokle ćemo ovo više moći trpeti – kaže sagovornica.

Predsednik sindikata u VPŠ Novica Pavlović kaže da institucije moraju hitno reagovati dok situacija potpuno ne eskalira.

To je skandal i velika bruka. Tu su bili i studenti, odnosno njihovi predstavnici koji su sve to gledali. Etički odbor ili bilo koji organ škole treba da reaguje. Situacija u školi je nepodnošljiva – izjavio je Pavlović.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos