Početna NStyle Serbia Fashion Week: Nedelja mode u Novom Sadu

Serbia Fashion Week: Nedelja mode u Novom Sadu

serbia-fashion-week-april-16-jpg_660x330

Internacionalni festival dizajna i mode – “Serbia Fashion Week”, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće otvoren večeras i trajaće do 11. aprila 2016. godine.

Tokom šestog izdanja Serbia Fashion Week-a, očekuje se više od 30.000 posetilaca, dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi. Nakon uspešog predstavljanja Serbia Fashion Weeka na Njujorškoj nedelji mode, modni spektaktl seli se u Novi Sad i polako uvodi ljubitelje mode u ono što ih očekuje u aprilu.

serbia-street-style-jpg_660x330

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara. Glavni deo manifestacije, modne revije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera.

Izvor: Serbia Fashion Week
Foto: Promo / Serbia Fashion Week