Početna Gradske teme Novosađani iz hobija stvaraju mali biznis

Novosađani iz hobija stvaraju mali biznis

inovacija-inovacije-ideje-ideja-svojina-intelekt (1)
Ne mireći se sa činjenicom da će nakon studija godinama da čekaju na posao, mnogi mladi se odlučuju da hobi i talenat pretvore u biznis.

Uprkos tome što je potrebno mnogo truda da bi se moglo živeti od tog hobija, makar uživaju u onome što rade. Posebno prija kada dobijaju brojne komplimente na račun svog rada.

Tamara Pupavac iz ljubavi prema nakitu je prvo počela za sebe da ga pravi, ali to se vrlo brzo pretvorilo u posao.

Završila je Srednju umetničku školu, a trenutno završava studije pejzažne arhitekture.

“Da, da jeste u nedostatku posla pošto danas je teško naći posao, pogotovo ako si mlad, a neiskusan, završiš fakultet i onda je teško ući u tako neke vode, jer praktično svi traže ljude sa iskustvom”, kaže naša sagovornica.

Pre dve godine Udruženje kreativaca koji prave mnoštvo originalnih stvarčica, od nakita, preko prirodne kozmetike, tašni, novčanika, ukrasa za kuću, do garderobe, otvorilo je svoj „Kreativni prostor“ na drugom spratu Pariskog magazina.

On je nastao iz potrebe za stalnim prodajnim mestom, jer je interesovanje za njihovim proizvodima bivalo sve veće, a trenutno tu izlaže 25 kreativaca.

“Potrebno je jako puno raditi da bi jedan hobi postao posao, može se uspeti, ali mora se jako puno ulagati, jako puno ulagati u reklamu, naš posao nije samo da se napravi, nego pored toga još imamo obavezu da uslikamo da sredimo te fotografije da okačimo ili na internet ili na fejsbuk”, kaže Biljana Dudaš iz Udruženje „Kreativke NS“

Ovim mladim i talentovanim kreativcima inpsiracije ne nedostaje i uprkos tome što se mnogo više uloži truda, nego što se isplati, svakako je bolje kreirati, nego čekati na birou.
Autor: RTV