Početna Gradske teme Vaučeri za letovanje ne važe u Novom Sadu

Vaučeri za letovanje ne važe u Novom Sadu

petrovaradinska_tvrdjava_sat
Građani Srbije koji odluče da letuju u našoj zemlji uz vaučer od 5.000 dinara neće moći da vide Petrovaradinsku i Beogradsku tvrđavu, kao ni Ćele-kulu i spomen-park u Šumaricama.Ministarstvo trgovine i turizma radi na detaljima uredbe koja bi letovanje naših građana u Srbiji učinila jeftinijim. Jedan od ključnih elemenata je da vaučeri neće važiti u turističkim objektima u Beogradu, kao ni drugim većim gradovima, poput Novog Sada, Niša i Kragujevca, saznaje Blic.
Tako građani neće moći da posete Petrovaradinsku tvrđavu, Štrand i salaše kod Novog Sada na vaučer, a neće moći ni na Adu Ciganliju, Zoološki vrt, Beogradsku tvrđavu, Veliko ratno ostrvo ili u Hram Svetog Save.
“Želimo da promovišemo one turističke destinacije koje nisu u top pet u Srbiji, kao što su neke planine, banje, seoska domaćinstva i mesta mimo najvećih gradova”, potvrdio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić. Vaučer će biti isključivo namenjen za plaćanje smeštaja, odnosno dela te usluge s obzirom na to da će njegova vrednost biti oko 5.000 ili 6.000 dinara, a građani će najmanje moći da borave četiri dana na odmoru. Te povlastice bi imali svi penzioneri, nezaposleni i zaposleni koji primaju platu do 60.000 dinara.
“Ideja je da se raspiše javni poziv na koji bi se prijavljivali hotelijeri ili vlasnici turističkih objekata i seoskih domaćinstava koji bi prihvatali ove vaučere. Kad se oni prijave, pozvaćemo građane koji bi želeli u tome da učestvuju”, kaže Ljajić. Dragiša Živanović, vlasnik apartmana “Panić” na Srebrnom jezeru, navodi da bi rado prihvatio vaučere i to bi moglo da popuni kapacitete u ovom turističkom mestu.
“Apartmani su puni tokom jula i avgusta, ali bi vaučeri mogli da pomognu da imamo goste i tokom septembra. Tada bi mogli da dolaze penzioneri, jer je septembar zbog početka škole problematičan za mnoge roditelje”, kaže Živanović, čiji apartmani koštaju 950 dinara po osobi.
Naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra. U Srbiji istovremeno potroše osam puta manje.

Autor;021