Početna Gradske teme Prikupljeno 35.000 dinara za lečenje četrnaestogodišnje Nataše Ilić

Prikupljeno 35.000 dinara za lečenje četrnaestogodišnje Nataše Ilić

mama_i_Natasa
Za lečenje Nataše Ilić koja je obolela od takozvane leptirove bolesti prikupljeno je 35.000 dinara.
Humanitarna akcija je organizovana u okviru manifestacija “Zmajeve dečje” i “Arteko Marketa” pod nazivom “Igračkom do osmeha” u vidu prodaje polovnih dečijih igračaka prikupljenih od OŠ “Kosta Trifković”, “Đorđe Natošević”, Novosađanki i Novosađana.
Nataša ima četrnaest godina, ide u osnovnu školu i odličan je đak. Međutim, ona boluje od takozvane leptirove bolesti. Koža ove dece je veoma krhka i tanka, njih i sam zagrljaj boli, i zato ih i zovu “deca leptiri”, objašnjava Natašina mama Sanja i kaže da devojčica od rođenja boluje od bulozne epidermolize i da se ranice javljaju nakon svakog pritiska i dodira, a ponekad čak i spontano.
Akciju su sproveli Udruženja “Novi Sad ima srce”, omladinska organizacija “Relay”, organizacija “Novi Sad si ti” i Udruženje građana “Komšija”.

Podsetimo, udruženje “Novi Sad ima srce” je svojom prvom akcijom “Igračkom do osmeha” sakupilo oko 55.000 dinara na Baby Exit festivalu, prikupljanjem i prodajom polovnih igračaka, a novac je doniran za terapiju malom Konstantinu Jankoviću, koji ima cerebralnu paralizu.
Autor:021