Početna Gradske teme Novosađani očistili plažu “Oficirac”

Novosađani očistili plažu “Oficirac”

0

Ovih dana idealno je vreme za uživanje na vodi, a kako bi ono na nekim novosadskim plažama bilo prijatnije grupa građana “Oficirac” čistila je tu plažu. Oni su se organizovali preko društvenih mreža, a šta su sve pronašli na Oficircu, jasno govori da nemar nije pojedinačni incident.

Po poseti koja je bila proteklog vikenda na Oficircu reklo bi se da Novosađani vole ovu takozvanu divlju plažu, no smeće koje je ostalo za njima ne ide u prilog ovoj tvrdnji. Istina je da na ovoj plaži nema postavljenih kanti, ali ni savesti posetilaca o tome koliko je važno da ponesu svoje smeće. Na sreću, ima i onih kojima nije teško da njihove otpatke, u podne vrelog avgustovskog dana skupljaju. Za to imaju jasne motive.

Teodora Panić kaže:

“Nije važno što je ovo divlja plaža, to je najstarija plaža na kojoj su se oficiri kupali sa svojim porodicama znači da je uvek bilo čisto, organizovano i higijenski ,a danas? A danas je najveća deponija Petrovaradina. Donesu tepihe, bace u žbunje pa se mirno kupaju… ja ne znam da li mirno spavaju posle toga”.

Milan Muikulja ističe:

“Plastika ubija. Da ljudima nije jasno da kad bace flašu da će tu ostati. Neće doći niko drugi ako je mi ne odnesemo, to je jedan veliki problem i treba i tu decu da učimo da sklanjaju. Zar je veliki problem staviti u kesu i odneti gde stanuješ… Puno ljudi dolazi koji možda taj Oficirac ne doživljavaju kao plažu koju svi delimo i onda se i dešavaju takve stvari “.

Inicijator ove akcije čišćenja kaže da je ona organizovana preko društvenih mreža i da nije prva u sezoni.

Mladen Kapić kaže:

“Svake godine organizujemo, ima nas 20-ak, neki rade pa će doći ali sve u svemu zadovoljni smo… “

Osim zadovoljstva što su učinili mali ekološki podvig, učesnici ove akcije po završenom poslu uživali su i u pasulju. Sasvim zasluženo.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen