Početna Gradske teme Novosađani se Komunalnoj policiji najviše žale zbog buke

Novosađani se Komunalnoj policiji najviše žale zbog buke

Komunalna policija je od početka godine imala 8.802 prijava građana i institucija.

U ovoj službi za “Novosti” navode da dnevno dobiju između 30 i 40 prijava, a u dane vikenda broj se poveća na oko 60, posebno u noćnim satima u periodu od 23 do tri sata posle ponoći.

Najveći broj prijava je zbog buke.

“Od početka godine do sada, izdali smo ukupno 1.167 prekršajnih naloga. Ove naloge smo izdavali najčešće zbog prekoračenja radnog vremena lokala, zatim ostavljanja vozila na javnoj površini, korišćenja javne površine bez odobrenja ili suprotno odobrenju, kao i zbog buke u zgradi, odnosno narušavanja kućnog reda”, navode u komunalnoj policiji.

Novčane kazne u fiksnom iznosu su 150.000 dinara za privredno društvo ili drugo pravno lice, 75.000 dinara za preduzetnike, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 8.000, 10.000 i 25.000 dinara za građane zavisno od prekršaja.

Novosađani se ovoj gradskoj službi pretežno obraćaju preko broja telefona 021/4872-544, a prijava ima i preko elektronske pošte i Otvorene kancelarije gradonačelnika.

“Novosti” pišu i da u Komunlanoj policiji kažu da svojim preventivnim delovanjem svakako utiču na povećanje nivoa komunalne svesti građana, ali ističu da to i dalje nije nivo evropskog standarda.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay