Početna Gradske teme Novosađani spasili sovicu koja je satima bila zaglavljena na automobilu

Novosađani spasili sovicu koja je satima bila zaglavljena na automobilu

Grupa Novosađana spasila je malu sovu koja je bila zaglavljena u rešetki od branika automobila.

Naime, sovica se u braniku zaglavila prilikom udara u automobil, potom se tako zaglavljena vozila desetine kilometara, a zatim još 12 časova provela na parkingu.

Vlasnik vozila Saša Surovi priča da se vraćao iz Zrenjanina kada je na pola puta čuo neki slabiji udarac u prednji deo vozila, ali nije primetio da je udario životinju. Navodi da je došao kući, parkirao vozilo, ali je tek ujutro video da je mala sova zaglavljena u braniku.

Uz pomoć prijatelja uspeo je da je oslobode i potom su pozvali Društvo za zaštitu i proučavanje ptica kako bi preuzelo pticu.

“Nešto mi je iskočilo na put, pomislio sam da je zec, ali sam posle, kada sam došao u Novi Sad, zaboravio da pogledam. Ujutro me je zateklo iznenađenje – sovica zaglavljena na braniku. Zvali smo zaštitnike ptica, ali nismo mogli da ih čekamo, pa smo pozvali i prijatelje automehaničare i autolimare da pomognu i uspeli su da je spasu”, navodi Surovi.

Sagovornik kaže da se nada da će ptičica preživeti i da će biti vraćena u prirodu, jer je pravo čudo što je ostala živa posle žitave te avanture, i to na temperaturama u minusu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay