Početna Gradske teme Novosađani spasili sovicu koja je satima bila zaglavljena na automobilu

Novosađani spasili sovicu koja je satima bila zaglavljena na automobilu

0

Grupa Novosađana spasila je malu sovu koja je bila zaglavljena u rešetki od branika automobila.

Naime, sovica se u braniku zaglavila prilikom udara u automobil, potom se tako zaglavljena vozila desetine kilometara, a zatim još 12 časova provela na parkingu.

Vlasnik vozila Saša Surovi priča da se vraćao iz Zrenjanina kada je na pola puta čuo neki slabiji udarac u prednji deo vozila, ali nije primetio da je udario životinju. Navodi da je došao kući, parkirao vozilo, ali je tek ujutro video da je mala sova zaglavljena u braniku.

Uz pomoć prijatelja uspeo je da je oslobode i potom su pozvali Društvo za zaštitu i proučavanje ptica kako bi preuzelo pticu.

“Nešto mi je iskočilo na put, pomislio sam da je zec, ali sam posle, kada sam došao u Novi Sad, zaboravio da pogledam. Ujutro me je zateklo iznenađenje – sovica zaglavljena na braniku. Zvali smo zaštitnike ptica, ali nismo mogli da ih čekamo, pa smo pozvali i prijatelje automehaničare i autolimare da pomognu i uspeli su da je spasu”, navodi Surovi.

Sagovornik kaže da se nada da će ptičica preživeti i da će biti vraćena u prirodu, jer je pravo čudo što je ostala živa posle žitave te avanture, i to na temperaturama u minusu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay