Početna Gradske teme Novosadski poštari u paketu pronašli pitona

Novosadski poštari u paketu pronašli pitona

0

Radnici Pošte u Novom Sadu otkrili su u jednoj pošiljci pitona. Zbog zlostavljanja ove životinje, ali i falsifikovanja isprava, protiv D.I. iz Jagodine, koja je poslala spornu pošiljku, podneta je krivična prijava.

Zmija je otkrivena kada su u Pošti primetili da je paket oštećen. Piton je bio u terarijumu, a on je bio umotan u nekoliko slojeva papira. Poštari su potom obavestili policiju i veterinarsku službu koja je preuzela životinju. Policajci su pregledali papire i utvrdili da je egzotičan paket poslat iz Jagodine, 15. avgusta, kao i da je pošiljalac tridesetosmogodišnja D.I.

– Inspektori su otišli kod nje i u njenom domu našli ćuka, kao i malu sovu čije držanje nije dozvoljeno zakonom – kaže sagovornik lista.

Naime, D. I. ima 13-ogodišnje dete koje voli egzotične životinje. Pre dva meseca dete je poželelo pitona i ona ga je kupila u Subotici.

– Terarijum sa zmijom poslat joj je autobusom. Dete je dva meseca uživalo u ovom egzotičnom ljubimcu, ali mu je on dosadio i zainteresovao se za nekog egzotičnog guštera, pa je ona odlučila da zmiju proda na isti način na koji ju je i kupila. Kupac joj se javio iz Novog Sada i, prema dogovoru, zmiju u terarijumu je trebalo da pošalje brzom poštom, što je ona i učinila – priča sagovornik “Blica”.

Izvor: Blic
Foro: Ilustracija/Pixabay