Početna Gradske teme Novosadski taksisti tužili Grad

Novosadski taksisti tužili Grad

ID-100209926

Strukovno udruženje taksi preduzetnika “Sitans” tužilo je gradsku vlast jer ni posle tri godine nisu ispunjene zakonske obaveze o organizovanju prevoza.

Predsednik Udruženja Ilija Vlaović kaže da je Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju grad trebalo da donese program optimalnog organizovanja taksi prevoza, ali da to nije urađeno od 2012. godine. Novi Sad je još tada platio studiju o optimalnom organizovanju taksi prevoza koji je sproveo Departman za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka.

Kako ni posle tri godine nije primenjena studija, taksisti su odlučili da tuže grad, jer prema proceni “Sitansa” zbog nelegalnih taksija legalni taksisti mesečno gube do 400 evra. “Blicu” je na pitanja o taksi studiji, član već zadužen za saobraćaj Nemanja Vukčević odgovorio samo da će “grad priložiti predloge za izmene zakonske regulative kako bi se realizovala izmena odluke o taksi prevozu”.

Inače, prema studiji, Novom Sadu je potrebno 1.000 taksija, pri čemu ih danas ima oko 2.000 registrovanih, ne uključujući podatke o broju divljih taksi preduzeća.

Podsetimo da je ovo udruženje i ranijih godina podnosilo tužbe protiv Grada zbog različitih problema sa kojima se taksisti susreću.

Izvor: 021.rs
Foto: Freedigitalphotos.net