Početna Politika JKP “Vodovod”: Demokrate obmanjuju javnost i šire paniku!

JKP “Vodovod”: Demokrate obmanjuju javnost i šire paniku!

0

ID-10042050

Nakon što je Gradski odbor Demokratske stranke izneo niz kritika na račun poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija” i upozorio da bi snabdevanje vodom u Novom Sadu moglo bi uskoro biti dovedeno u pitanje, iz ovog komunalnog preduzeća poručili su da se danas voda naplaćuje po cenama koje su demokrate same odredile, “a za to prozivaju druge”.

Demokratska stranka optužuje JKP “Vodovod i kanalizacija” za visoku cenu vode u Novom Sadu, a zaboravlja da je voda poslednji put poskupela za vreme njihove vlasti, poručuju iz ovog komunalnog preduzeća.

“Najoštrije osuđujemo pokušaj unošenja panike među Novosađanima da je ugroženo dalje snabdevanje vodom, jer je to prosto neistina i laž, a podsećamo da je to i krivično delo lažnog uzbunjivanja. Od svega što je Demokratska stranka saopštila, jedino je tačno da je dobit preduzeća manja nego ranije. Ovo je iz razloga što samo njima nije jasno da nije osnovna uloga javnih preduzeća da ostvaruju dobit, nego pre svega da obezbeđuju kvalitetnu uslugu svojim korisnicima, a naše preduzeće da obezbedi pijaću vodu i priključke na kanalizacionu mrežu svima koji je nemaju. Mi upravo to činimo, i zato ne čudi da je nivo investicija JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ višestruko veći sada, nego u periodu kada je gradom upravljala Demokratska stranka”, navodi se u saopštenju “Vodovoda”.

U protekle dve godine rekonstruisano je i izgrađeno više kilometara vodovodne i kanalizacione mreže nego u proteklih pet godina u mandatu DS – izgrađen je magistralni kanalizacioni kolektor od Rumenačke ulice do Kvantaša na koji se čekalo više od 30 godina, Kać je kompletno priključen na kanalizacionu mrežu, a Pejićevi salaši i Nemanovci su posle višedecenijskog čekanja konačno dobili vodu, poručuju iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

U Fabrici vode u Novom Sadu u toku je gradnja novog rezervoara vode od 10 hiljada kubika i dogradnja pogona za preradu i distribuciju vode, a u toku je i priključenje stanovnika Sajlova na kanalizacionu mrežu.

“Plan da se nekoliko desetina hiljada domova naših sugrađana priključi na vodovodnu i kanalizacionu mrežu ne bi bio ostvaren da nije investirano u izgradnju mreže, nego da je pravljena dobit za preduzeće, a pare čuvane u bankama od kojih se uzimala provizija za nečije privatne džepove. Ko je koliko radnika zaposlio u JKP ‘Vodovod i kanalizacija’, najbolje govori podatak da je u vreme vlasti Demokratske stranke, u jednom danu, 31. avgusta, zaposleno 48 radnika na neodređeno vreme, a ukupno više od 250 radnika”, kažu u preduzeću.

“Naposletku, poručujemo Demokratskoj stranci da im od ‘svete vode’ neće biti ništa, ali od njihovih laži i podmetanja hoće, jer to građani umeju da prepoznaju i kazne na izborima”, navodi se u saopštenju “Vodovoda”.

Izvor: 021.rs
Foto: freedigitalphotos.net