Početna Gradske teme “O radio” u finalu borbe evropskih radio stanica

“O radio” u finalu borbe evropskih radio stanica

0

SofijaVukasinOR

Omladinski “O radio” Radio-televizije Vojvodine učestvovaće u nedelju, 24. aprila u finalu međunarodnog takmičenja radio-stanica “Radio battle”. Ovogodišnje finale održava se u Firenci, a protivnik O radiju biće slovenački radio “Val 202”.

Finale iz Firence direktno će se prenositi na sajtu O radija – www.oradio.rs, u nedelju 24. aprila od 20 do 21h. Obe radio stanice će tokom tih sat vremena emitovati muziku iz svoje zemlje, a cilj je da publika širom Evrope sluša program i putem Tvitera glasa za onu stanicu koja im se više dopada.

I ovoga puta haštag za Srbiju je #radiobattleRS, dok je za Sloveniju #radiobattleSI.

“Radio battle” je takmičenje u kome se predstavlja po jedna radio stanica iz svake od zemalja učesnica. Ove godine je u toj borbi učestvovalo ukupno 16 zemalja (15 evropskih i Australija). Takmicenje se odvija po “kup sistemu”, tako što se dve stanice u međusobnom direktnom okršaju bore da osvoje što više
glasova publike. Glasa se putem društvene mreže Tviter, a svaka od stanica koje učestvuju u takmičenju ima svoj odgovarajući haštag, tzv. “tarabu”, sa oznakama države iz koje dolazi. Haštag za O radio je #radiobattleRS.

Ovo takmičenje pokrenula je prošle godine italijanska radio-stanica RAI Radio 2, članica italijanskog javnog servisa.
Novosadski “omladinci” su se u finale plasirali praktično bez borbe, s obzirom na to da su njihovi protivnici iz jermenskog “Armradija” odlučili da zbog oružanih sukoba, koji su se u to vreme vodili u oblasti Nagorno Karabah, ne učestvuju u polufinalu Radio bitke. Sa druge strane, Slovenija je u finale prošla pobedom upravo nad Letonijom, koja neće dobiti priliku da u Firenci odbrani prošlogodišnju titulu.

U prvom kolu, polovinom januara, O radio je u direktnoj borbi osvojio više glasova od nemačke radio-stanice WDR Funkhouse Europa, dok je u četvrtfinalu, 6. marta, bio bolji od domaćina ovog takmičenja, italijanskog RAI Radio 2.

Kako bi navijači pomogli O radiju da pobedi, potrebno je da uz svaki tvit koji pošalju u tih sat vremena (nedelja,u periodu između 20 i 21 čas) – dodaju haštag #radiobattleRS. Jedan glasač može da tvitne neograničen broj puta, a broji se i svaki retvit.

Da podsetimo, najveći ukupan broj tvitova i retvitova donosi pobedu. Računaju se samo oni tvitovi koje objavite u periodu izmedu 20 i 21h. Sve pre ili posle tog ključnog sata neće biti uračunato u konačan zbir glasova.

Sadržina tvitova nije važna sve dok sadrže hešteg #radiobattleRS.
O radio će u petak, 22. aprila, u beogradskom klubu „Zaokret“ (Cetinjska 15) organizovati okupljanje domaćih tviteraša i ispraćaj u Firencu Sofije Balać i Vukašina Kartalovića, našeg voditeljskog para.

Tweet-up ce početi u 18 časova i ulaz je slobodan, a za tu priliku tvitovaće se sa specijalnim haštagom #pObeda. Kao i do sada, okupljanje novosadskih tviteraša i glasanje za O radio u vreme finala Radio bitke biće u novosadskom bluz pabu Kriva Marta, u nedelju, 24. aprila, od 19 casova.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo