Početna Gradske teme Obeležavanje Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitis

Obeležavanje Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitis

testiranje-hiv-jpg_660x330

Udruženje “Crvena linija”, povodom obeležavanja Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitis, organizovaće u Novom Sadu dve akcije dobrovoljnog i poverljivog savetovanja i testiranja – danas u periodu od 17 do 19 časova u prostorijama NS CheckPoint-a i 22. novembra, u periodu od 13 do 15 časova, u prostorijama Omladinskog centra CK13.

Testiranje će biti dostupno svim građanima i građankama a naročito populacijama sa povećanim rizikom od HIV-a kao što su mladi, muškarci koji imaju seksualne odnose sa muškarcima i drugi.

Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitis obeležava se već četvrti put. U periodu od 18. do 25. novembra brojne aktivnosti realizuju se u više od 45 evropskih zemalja, s ciljem da se omogući da više osoba sazna svoj status u što ranijem stadijumu infekcije.

Akcija brzog testiranja na HIV u Novom Sadu pod nazivom “Testiraj. Leči. Spreči” sprovodi se u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i Klinikom za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

Prostorije NS CheckPoint-a nalaze se na Bulevaru oslobođenja 91, a Omladinski centar CK13 u ulici Vojvode Bojovića 13.

Udruženje “Crvena linija” Novi Sad deluje na teritoriji Vojvodine dugi niz godina na prevenciji HIV infekcije, seksualno prenosivih infekcija, hepatitisa B i C, kao i pružanjem usluga psihosocijalne podrške, praktične pomoći i asistencije osobama koje žive sa HIV infekcijom. Udruženje je aktivno i na polju javnog zagovaranja i zalaganja za promenu odnosa društva prema osobama koje žive sa HIV infekcijom.

Autor i foto: RTV