Početna Gradske teme Obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

0

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Tim Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine ljudima i Policijska uprava u Novom Sadu, kreirali su informativni materijal posvećen problemu prinudnog prosjačenja, kao jednog od oblika trgovine ljudima, sa posebnim akcentom na slučajeve dece koja se nalaze u uličnoj situaciji. U cilju edukacije i informisanja javnosti, predviđena je deljenje informativnog materijala u centru grada, što će biti realizovano kada se steknu odgovarajući uslovi imajući u vidu epidemiološku situaciju.

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobar, ustanovila je Evropska komisija 2007. godine. Trgovina ljudima predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava i u našoj zemlji se poslednjih deset godina Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava različitim preventivnim aktivnostima sa ciljem skretanja pažnje javnosti na fenomen, oblike i posledice trgovine ljudima.

Tim Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine ljudima čine prestavnici Grada, Policijske uprave, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Apelacionog suda, Višeg javnog tužilaštva, Školske uprave, Novosadskog humanitarnog centra i Crvenog krsta.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay