Početna Gradske teme Objavljena preliminarna rang lista za studentske domove, za 10 studentskih domova konkurisalo...

Objavljena preliminarna rang lista za studentske domove, za 10 studentskih domova konkurisalo 2.750 studenata

Objavljena je Preliminarna rang lista za studente viših godina prvog stepena studija, studente drugog i trećeg stepena studija koji su konkurisali za smeštaj u studentskim domovima Studentskog centra Novi Sad u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru za školsku 2021-2022. godinu.

Prethodno je od 11. oktobra do 1. novembra u domove useljeno 460 brucoša, za koje je konkurs okončan u septembru. U studentske domove u Novom Sadu primljeno je 388, u Somboru 24 i u Zrenjaninu 48 brucoša. Nakon što se posle 15. novembra usele studenti starijih godina, u domovima Studentskog centra ukupno će biti smešteno 3.005 studenata.

Zoran Martinović, direktor Studentskog centra, navodi da je tokom leta investirano više od 43 miliona dinara u uređenje studentskih domova i velike menze. Svaka investicija pruža mogućnost kako brucošima tako i studentima starijih godina da imaju kvalitetnijiji život tokom boravka u nekom od domova studentskog centra.

– Mi nastojimo da obezbedimo što kvalitetniji smeštaj i ambijent za boravak studenata u našim domovima. Izvršili smo sređivanje terasa i zamenu vrata u studentskim domovima “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović”. Pored toga izvršena je zamena keramike i krečenje, kao i zamena vrata u velikoj studentskoj menzi u kojoj će se, nakon useljenja studenata svih godina, dnevno služiti više od 3.500 obroka – rekao je Martinović.

Konkurs za smeštaj je trajao do 1. novembra, a useljenje će početi 15. novembra. Preliminarna rang list je na sajtu Studentskog centra Novi Sad.

U Studentskom centru ističu da će 10. novembra biti raspisan konkurs za studente starijih godina iz osetljivih kategorija.

Studenti koje se ne nalaze na listi imaju pravo na Prigovor u roku od 8 dana od dana objavljivanja preliminarne rang liste.

Prigovor sa obrazloženjem i eventualnom dokumentacijom koja dokazuje trvdnje iz istog, predaje se Službi smeštaja, a naslovljava na Komisiju za smeštaj SC Novi Sad. Nepotpuni i neblagovremeni prigovori neće se razmatrati, stoji u saopštenju Studentskog centra Novi Sad.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia