Početna Crna hronika Kontić negirao pokušaj ubistva, odbranu iznosi 1. decembra

Kontić negirao pokušaj ubistva, odbranu iznosi 1. decembra

0

Viši sud u Novom Sadu zakazao je za 1. decembar početak suđenja Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine, kojeg je tom prilikom prebio.

Suđenje je zakazano i za 29. decembar, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, u ponedeljak je prema saznanjima Tanjuga, Kontić negirao da je izvršio krivično delo za koje se tereti, a isto su učinili i druga dvojica optuženih O.L. i L.V.

Oni će detaljne odbrane izneti na početku suđenja u decembru.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, O.L. za učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Od tada se nalazi u pritvoru, koji prema poslednjoj odluci može da mu traje do 1. decembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca..

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Izvor: Tanjug
Foto: MUP