Početna Gradske teme Obuka za nezaposlene iz romske zajednice i povratnike

Obuka za nezaposlene iz romske zajednice i povratnike

0

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Evropske unije, raspisuje Javni poziv za izbor korisnika i korisnica za pohađanje obuka za unapređivanje zapošljivosti povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji i zajednice Roma.

Cilj obuka je da omoguće ranjivim povratnicima i povratnicama, kao i Romima i Romkinjama sticanje novih znanja i veština kako bi mogli lakše da pronađu zaposlenje.

Pravo na prijavljivanje imaju povratnici i pripadnici romske nacionalne manjine, koji su nezaposleni i pripadaju ranjivim ili teže zapošljivim kategorijama, a žive na teritoriji Novog Sada (programom su uključene i opštine Bujanovc i Valjevo). Zainteresovani mogu da se prijave na obuke za razvoj ličnih i profesionalnih veština, digitalnih veština ili za sticanje znanja i veština iz različitih zanata i zanimanja.

Obuke za razvoj ličnih i profesionalnih veština podrazumevaju unapređenje veština poput poslovne komunikacije i prezentacije, samopouzdanja, kao i sposobnosti rešavanja različitih izazova.

Obuke za razvoj digitalnih veština će polaznicima omogućiti da steknu osnovne veštine iz informacionih tehnologija, ali i znanja potrebna za najtraženija zanimanja u IT industriji (WordPress, Scrum, QA Software tester i DeVoPs). Kroz stručne kurseve za različite zanate i zanimanja, polaznici će steći teoretska i praktična znanja i veštine iz mašinske, drvo-prerađivačke i električarske struke i iz nege lepote.

Prijava na obuke se podnosi elektronski, slanjem jednog primerka ob­ras­ca koji se može preuzeti na linku: https://bit.ly/3QxGyt9, na mejl adresu: danijela.lakatos@undp.org. Rok za dostavljanje prijava je 15. jul 2022. godine. Javni poziv objavljen je u okviru projekta “Jačanje nacionalnih i lokalnih sistema za podršku delotvornoj društveno-ekonomskoj integraciji povratnika na Zapadnom Balkanu”, koji sprovodi UNDP, a finansira Evropska unija u sklopu IPA II programa pod nazivom „EU podrška osnovnim pravima romske zajednice i reintegraciji povratnika“.

Više informacija zainteresovani mogu da dobiju pozivom na broj: 062/200-134.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay