Početna Gradske teme Olakšana procedura izrade parking karata osobama sa invaliditetom

Olakšana procedura izrade parking karata osobama sa invaliditetom

0

Osobama sa invaliditetom će od ove godine biti olakšana procedura izrade parking karata. Da bi izradili svoju specijalizovanu parking kartu, korisnici više neće morati da dolaze u prostorije “Parking servisa”, već će ih to preduzeće slati poštom.

Kako bi izašli u susret korisnicima, procedura za dobijanje parking karte za osobe sa invaliditetom je pojednostavljena. Na taj način građanima je omogućena i predaja dokumenata elektronskim putem.

“Osobe sa invaliditetom ili neko iz njihove najuže rodbine zahtev trebaju da predaju Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu. Oni su ti koji određuju i daju rešenje o korišćenju takve jedne godišnje parking karte. To mogu da urade na pisarnici u gradskoj kući Trg slobode broj 1 , a mogu i elektronskim putem E-uprava ili elektronskim putem na pisarnicu”, kaže Radovan Jeknić iz JKP “Parking servis”.

Nakon predaje zahteva, a na osnovu rešenja Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu, JKP “Parking servis” izrađuje godišnju parking nalepnicu.

“Ono što je posebno važno i što bih ja podvukao jeste da ćemo to rešenje sa nalepnicom slati poštom na kućnu adresu. Dakle ne moraju da dolaze u Parking servis, da pojednostavnimo taj postupak, koji je, ja se nadam, njima bitan i neće morati da dolaze da čekaju u redovima da bi sve to dobili”, napominje Jeknić.

Zahtev za ostvarivanje prava na korišćenje parking mesta za tekuću godinu podnosi se najkasnije do 31. marta tekuće godine, a važnost parking kartica izdatih u prethodnoj godini produžena je do 15. aprila 2022. godine.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay