Početna Gradske teme Osuđenici sašili 16.000 maski za osnovce

Osuđenici sašili 16.000 maski za osnovce

0

U Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici u poluotvorenom odeljenju “Zelengora” osudjena lica koja rade u Krojačkom studiju došla su na ideju da deo svoje zarade daju za materijal i izradu zaštitnih maski za svu decu od 1. do 4. razreda osnovnih škola na teritoriji Sremske Mitrovice.

Ukupno je sašiveno 16.000 maski, a u ime Grada maske je primila zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Jedan od njih je i M.S. koji je inicijator ove akcije, i na njegov predlog više od 200 osuđenika je učestvovalo u izradi maski za najmlađe sugrađane.

Krojački studio Zelengora postoji više od godinu dana, a pored maski proizvode i kombinezone, mantile, nazuvice, kape i slično. Osuđena lica na ovaj način učestvuju u programu resocijalizacije i mogućnosti sticanja sertifikata za obavljanje ovih poslova i posle odsluženja zatvorske kazne.

Kako je istakla zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović ovu akciju smatraju veoma humanim gestom i nadasve pozitivnom pričom za sve građane.

Za sva zainteresovana osuđena lica obezbeđena je obuka za rad u Krojačkom studiju. Deo svoje zarade dali su za materijal, a ukupno je sašiveno 16.000 za sve osnovce od 1. do 4. razreda na području Grada Sremska Mitrovica.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay