Početna Gradske teme Otvoren “Dunavski eko park” na Sunčanom keju

Otvoren “Dunavski eko park” na Sunčanom keju

eko park koka kola1

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je otvaranju “Dunavskog eko parka” na Sunčanom keju koji je građanima Novog Sada poklonio “Coca-Cola” sistem u Srbiji, kao nastavak dosadašnje podrške obeležavanju Dana Dunava, u saradnji sa Upravom grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu (WWF).

Park je izgrađen u skladu sa visokim ekološkim standardima i predstavlja jedinstven prostor u kome će građani moći da se odmaraju, ali i edukuju o zaštiti sliva Dunava, vodnih resursa i očuvanju životne sredine. Uz solarno LED osvetljenje, u parku se nalazi i dečji plato sa klackalicama i ljuljaškama, klupa koja svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.

“Zahvaljujući saradnji Grada i kompanije ‘Coca-cola’ obezbeđena je još jedna urbana celina uz Dunav koja će privući naše najmlađe sugrađane ali i njihove roditelje. Na taj način želimo da podstaknemo ljude na fizičku aktivnost, na boravak u prirodi na otvorenom, ali i da budimo ekološku svest, jer svi zajedno moramo raditi na očuvanju životne sredine. Radeći na izgradnji eko parkova “Coca-cola” iskazuje veliku društvenu odgovornost i pozivam i ostale kompanije koje posluju u Novom Sadu da slede njihov primer”, izjavio je Vladimir Stojković.

eko park koka kola8

Prilikom otvaranja, predstavnik “Coca-cola” sistema u Srbiji Jovana Tufegdžić naglasila je da “Dunavski eko parkovi” koje ta kompanija gradi širom Srbije građanima pružaju priliku da provedu kvalitetno vreme, ali i, kako je rekla, da se informišu o značaju zaštite jedne od najvećih evropskih reka.

“Ponosni smo što smo danas okupili puno mladih Novosađana, kojima se park veoma dopada i sigurni smo da će on postati jedna od omiljenih oaza Novog Sada”, izjavila je Jovana Tufegdžić.

Inovativne eko parkove su, pored Novog Sada, do sada dobili i građani Obrenovca i Sombora, a u planu je izgradnja ukupno sedam parkova u Podunavlju.

Autor: NsHronika