Početna Projekti NOVOSADSKA ZELENA PATROLA Ekološka radionica u novosadskom vrtiću “Maslačak”

Ekološka radionica u novosadskom vrtiću “Maslačak”

IMG_0072

Ekološke radionice u okviru projekta “Novosadska zelena patrola”, koji realizuje udruženje građana HBO Color Media Events, uz finansijsku podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine i medijskog partnera Color media Communications, održane su danas u najstarijem ekološkom vrtiću “Maslačak” u Novom Sadu.

IMG_0091

Teme radionica su bile u vezi sa ekologijom i zaštitom životne sredine, a naročita pažnja je posvećena zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama. Jelena Jovanović, profesorka biologije i ekologije, odlično se snašla u ulozi predavača i najmlađim Novosađanima, a više od njih devedeset dobilo je i eko boje i bojanke na kojima su prikazane zaštićene vrste.

IMG_0084

Eko iznenađenje, deci je priredio jedan od sponzora projekta, porodično gazdinstvo FRLJANOVIĆ iz Sremskih Karlovaca, koji su donirali jabuke za svu decu iz vrtića.

Radionice su bile zanimljive i dinamične, interaktivne i edukativne, ocenili su učesnici, a projektni tim NOVOSADSKE ZELENE PATROLE je dobio odličan vetar u leđa da nastavi započetu ekološku misiju i ubuduće.

Nakon druženja sa malim sugrađanima i njihovim vaspitačima, sledeća planirana aktivnost je zakazana za nedelju 20. novembar, kada će u Galeriji Pro Arete biti prikazana izložba ekoloških radova učenika srednje tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”.

IMG_0148 IMG_0084 IMG_0080 IMG_0065 IMG_0120 IMG_0173 IMG_0110 IMG_0050 IMG_0189

Autor: Miloš Zeljković
Foto: Color Media Communications