Početna Gradske teme Otvorena Laboratorija za polimere na Fakultetu tehničkih nauka

Otvorena Laboratorija za polimere na Fakultetu tehničkih nauka

Na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, u petak 22. juna svečano je otvorena Laboratorija za polimere koju će koristiti sve katedre Departmana za proizvodno mašinstvo FTN-a, kao i Katedra za materijale Tehnološkog fakulteta.

Laboratorija sadrži kompletnu automatsku proizvodnu liniju, koja se sastoji od mašine za brizganje plastike, robota i prateće opreme.

Studenti i studentkinje navedenih fakulteta imaće priliku da shvate kako funkcioniše proces prerade plastike, kao i da nadograde svoja stečena teorijska znanja, navodi se u saopštenju.

U opremanje ove savremene laboratorije, Fakultet tehničkih nauka je uložio oko 40.000 evra, dok je kompanija “Neofyton” iz Novog Sada donirala opremu u vrednosti oko 100.000 evra.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević istakao je na svečanom otvaranju da temelj politike Pokrajinske vlade jeste udruživanje oko projekata, koji stvaraju nove vrednosti.

– Cilj nam je bolje povezivanje visokog obrazovanja i nauke sa privredom – rekao je Milošević.

Sekretar je ukazao i na činjenicu da najveću korist od ovakvih projekata imaju studenti, koji će u budućnosti predstavljati kreativnu industriju i biti konkurentni i na evropskom tržištu.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Vlada Vojvodine