Početna Gradske teme Otvorene prijave za 18. Festival uličnih svirača

Otvorene prijave za 18. Festival uličnih svirača

0

Festival uličnih svirača ove godine biće održan od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, a poziv za učešće upućen je pojedincima, grupama ili trupama koje svoju umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. Kao i prethodnih godina, neguje se duh ulične umetnosti, bez žanrovskog ograničenja.

Koncept programa biće prilagođen Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će bine biti male, a izvođači i publika u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću, navodi se u pozivu.

Svi zainteresovani mogu da se prijave u tri kategorije:

– Učesnici/e sa pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara, maksimalan iznos honorara koji će biti isplaćen je 500 evra, a maksimalan iznos za putne troškove će biti 200 evra). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.

– Učesnici/e sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)

– Učesnici/e bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup).

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1mb), tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim se konkuriše (sa Youtube-a i sličnih onlajn platformi) i kratku biografiju učesnika ili učesnice, grupe ili trupe (do 3000 karaktera).

Detaljnije informacije i obrazac za prijavu dostupni su na sajtu Festivala.

Konkurs je otvore do 1. juna 2018. godine, a rezultati će biti poznati 1. jula.

Svi oni koji budu odabrani putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay