Početna Gradske teme Otvoreni letnji bioskop i bazar na Detelinari za malu Lanu

Otvoreni letnji bioskop i bazar na Detelinari za malu Lanu

0

Još jedna u nizu humanitarnih akcija za malu Lanu Jovanović održana je u subotu, 19. septembra u centru stare Detelinare i tom prilikom prikupljeno je 151.076 dinara.

Udruženje građana “Novi Sad” organizovalo je “Bioskop na otvorenom za lepši grad” i postavilo kutije za donaciju bolesnoj devojčici. Mališani i njihovi roditelji su u ograđenom prostoru uz poštovanje epidemioloških mera (merenje temperature i delenje maski pri ulazu) mogli da uživaju u dugometražnom crtanom filmu “Hrabri vitez Trenk”. Po reakcijama i odzivu posetilaca može se zaključiti da su svi bili oduševljeni jer stanovnici ovog dela grada nisu navikli da se kod njih organizuje ovakav vid kulturnog dešavanja.

Pre projekcije održan je i Lanin bazar za koji su se postarali Novosađani iz Grupe građana “Za lepšu i bolju Detelinaru”. Prisutni su mogli na postavljenim stolovima da kupe kolače, stare igračke, knjige ili da im se napravi frizura na licu mesta.

Bio je podignut i vazdušni dvorac za najmlađe, a na pozitivnu atmosferu je uticala i dobra muzika sa razglasa.

Detelinarci su i prethodnih godina više puta pokazali da imaju veliko srce kada treba pomoći bolesnoj deci. Prostor isred stare robne kuće u Milenka Grčića 6A postao je mesto organizovanja ovakvih humanitar akcija.

Lana Jovanović je jednogodišnja devojčica koja koja ima spinalnu mišićnu atrofiju, tip 1, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 miliona dolara.

Akciju su podržali ZOOM MEDIA audio visual support, FAME Solutions, Minaqua, Intersec, Naftachem, Novi Sad – moj grad, Dvorac Aca i Sportisimo sportska porodica.

I naravno, svi smo sinoć navijali za hrabrog #Trenka i pomno pratili svaki minut njegove pustolovine! 💚Spojili smo lepo…

Posted by Udruženje građana Novi Sad – Udruzenje gradjana Novi Sad on Недеља, 20. септембар 2020.

Autor: NSHronika
Foto: Udruženje građana Novi Sad