Početna Gradske teme I ove godine kampanja Pokreta gorana “Produžimo život jelkama”

I ove godine kampanja Pokreta gorana “Produžimo život jelkama”

0

Dugogodišnji apel Pokret gorana Novog Sada protiv bespravne i nekontrolisane seče jelki, koja je u najvećoj meri izražena pred božićne i novogodišnje praznike, urodio je plodom, saopštio je Pokret gorana Novog Sada.

Najavili su da će i ove godine u saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo“ i Gradskom upravom za zaštitu životne sredine voditi kampanju „Produžimo život jelkama“, za zaštitu jelki od bespravne seče pred božićne i novogodišnje praznike.

– Saveti koje smo pružili proteklih godina doprineli su da se sve veći broj građana opredeli za kupovinu jelki sa busenom, na odgovarajući način ih neguje, a nakon praznika ih posadi u prostoru koji njima odgovara – naveli su iz Pokreta gorana.

Ukoliko se građani iz bilo kog razloga ne opredele za jelku sa busenom, preporučili su izradu božićno-novogodišnjih aranžmana, kupovinu sečenih jelki sa sertifikatom ili veštačkih jelki.

Sa ciljem da se i najmlađi sugrađani aktivno uključe u aktivnosti na zaštiti prirode, Grad Novi Sad će svakoj obrazovnoj ustanovi sa područja Grada pokloniti jelku sa busenom koju će distribuirati JKP „Gradsko zelenilo“, a Pokret gorana će obezbediti „Malu školu aranžiranja cveća“.

„Mala škola aranžiranja cveća“ će se, zbog propisanih mera zdravstvene zaštite, ove godine održati u virtuelnom prostoru, uz četiri snimljene emisije za praktičnu obuku dece.

Svaka škola sa teritorije Grada Novog Sada koja se prijavila za učešće u ovoj kampanji će i učestvovati u takmičenju u kićenju jelki za koje pripremaju vredne nagrade. Takmičenje u kićenju jelki će biti održano 14. decembra u školama, i nakon toga će žiri na osnovu svih poslatih video i foto materijala izabrati tri najbolje ukrašene jelke.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay