Početna Gradske teme Pajtić: Dispečerski centar EPS-a je jedno veliko ništa

Pajtić: Dispečerski centar EPS-a je jedno veliko ništa

Elektrovojvodina

Predsednik Vlade Vojvodine i lider DS Bojan Pajtić kaže da je dispečerski centar EPS-a u Novom Sadu, čije je otvaranje najavio premijer Vučić, “jedno veliko ništa”.

“Dispečerski centar ne može predstavljati zamenu za tako nešto, to je čisto tehnička služba, i ako je Vučić samo to obećao, onda je to jedno veliko ništa”, rekao je Pajtić, povodom sastanka Vučića sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom.

Pokrajinski premijer je podsetio da je LSV u Skupštini Vojvodine glasala da se protivi gašenju Elektrovojvodine. On je rekao da bi gašenje dovelo do toga da uspešna kompanija bude pripojena neuspešnima i da “ono što su ljudi ozbiljno i odgovorno radili, propadne”.

“Tražili smo da Elektrovojvodina zadrži status privrednog društva radi obezbeđivanja kvalitetnije i sigurnije isporuke električne energije, ali i radi očuvanja imovine upravo u interesu građana koji su tu Elektrovojvodinu i gradili”, naveo je Pajtić. On je dodao da nije dobro to što predsednik Vlade Srbije mesecima ignoriše zahteve pokrajinske vlade da se održi zajednička sednica u vezi sa nastalim problemima.

Čanak podržavao i prethodne vlade

Pajtić je izjavio i da mu je “interesantna teza” lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je sadašnja vlada prva vlada “koja pokazuje da je Vojvodina deo Srbije”.
“Čanak lično i njegova stranka su u Skupštini Srbije glasali za neke prethodne vlade. Davao im je podršku i bio deo vladajuće koalicije, mislim u većini vlada od 2000. do 2012, tako da mi je u tom svetlu interesantna ta teza”, kazao je Pajtić za “Politiku”.
Prema njegovim rečima, legitimno je i prirodno da se predsednik Vlade Srbije sastaje sa predsednicima parlamentarnih stranaka, ali bi bilo dobro i kada bi to bio slučaj sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka.

Autor: Politika