Početna Gradske teme Patrik Drid obio bravu Visoke poslovne škole u Novom Sadu i preuzeo...

Patrik Drid obio bravu Visoke poslovne škole u Novom Sadu i preuzeo dužnost direktora

Nenad Mihajlovic

Novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Patrik Drid danas oko 10.00 sati uspeo je da uđe u tu školu uz asistenciju policije i da preuzme upravljanje školom.

Drid je prvi put pokušao da preuzme dužnost 27. aprila, ali ga je tada onemogućila smenjena direktorka Dragica Tomić, a tokom tog pokušaja nastavnici škole napali su i novinare na zadatku.

Tokom današnjeg pokušaja primopredaje, novi VD direktor Drid nije zatekao ni smenjenu direktorku ni nastavno osoblje, jer je danas u školi neradan dan, što je prema rečima Drida konstatovano u zapisniku.

Pošto je prošlog puta Tomićeva odbila da preda dužost, ovog puta je novi vršilac dužnosti direktora morao u kancelariju da uđe tako što je uz pomoć stručnjaka obijena brava.

Napokon smo uz asistenciju policije uspeli da uđemo u školu, a morali smo da promenimo i brave. Komisija će sva dešavanja konstatovati u zapisniku, a mi ćemo pokušati da normalizujemo rad škole u što kraćem roku – rekao je Drid.

Odluka o smeni Dragice Tomić doneta je na sednici Pokrajinske vlade 13. aprila 2016. godine, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Patrik Drid.

U obrazloženju smene navedeno je da je Tomićeva učinila “dela koje je čine nedostojnom dužnosti”, te da se ovom odlukom Pokrajinske vlade “stavlja do znanja da lični i porodični interesi ne mogu biti iznad javnih interesa”.

Istog dana, 13. aprila, Nastavno veće i Savet škole su doneli odluku o reizboru Dragice Tomić na mesto direktora škole, a na osnovu raspisanog konkursa.

Dragica Tomić negirala je argumente koje je Pokrajinska vlada navela kao razloge za njenu smenu.

Pokrajinska vlada nije nadležna da smenjuje rukovodioce visokoškolskih ustanova, te je odlukom da je razreši prekršila zakon – tvrdi Dragica Tomić.

Izvor: Beta
Foto: Nenad Mihajlović