Početna Gradske teme Petrovaradinska “Pobeda” prodata investitoru iz Beograda koji planira gradnju još 100.000 kvadrata

Petrovaradinska “Pobeda” prodata investitoru iz Beograda koji planira gradnju još 100.000 kvadrata

Kompleks “Pobeda” u Petrovaradinu nedavno je prodat beogradskoj firmi “Marera properties”, koja planira da tu gradi industrijske objekte.

Informacija o tome da je “Pobeda” sada u vlasništvu ove firme koja se bavi upravljanjem i iznajmljivanjem nekretnina objavljena je na njenom sajtu, ali nije poznato kada su je kupili od “MK holdinga” i po kojoj ceni.

Na sajtu se navodi da u industrijskom parku površine 75.000 kvadratnih metara, koji se prostire na 42 hektara, planiraju gradnju još čak 100.000 kvadratnih metara novih objekata, dok je predviđeni budžet za adaptaciju i unapređenje kompleksa 40 miliona evra. Koliki prostor planiraju da sagrade najbolje ilustruje poređenje sa tržnim centrom Promenada, koji ima 130.000 kvadrata ili sa Spensom koji ima 85.000.

“Kupovinom jednog od najatraktivnijih parkova ovog tipa u našoj zemlji, ‘Marera properties’ po prvi put postaje vlasnik objekata pretežno industrijske namene. Za kompaniju, ali i naše klijente, ovaj potez predstavlja veoma važan pomak u otvaranju portfolija ka industrijskom sektoru”, navodi firma koja se do sada bavila mahom iznajmljivanjem kancelarija od nekoliko stotina do više hiljada kvadrata.

Takođe, ova firma je navela da je postala vlasnik zgrade od 10.000 kvadrata na Bulevaru oslobođenja 60, takozvane “Aleksandar zgrade”.

U katastru nepokretnosti se vidi da je vlasnik prostora na kojem je “Pobeda” sada firma “MPP Pobeda industrijal complex”, osnovana 26. februara ove godine. Vlasnik ove firme je preduzeće “MPP Pobeda Industrial” osnovano 30. januara ove godine, koje je u vlasništvu “Marera propertis”. Iz dokumentacije se vidi da je Agencija za privredne registre 26. marta, umesto “MK Holdinga”, kao vlasnika upisala “MPP Pobeda industrijal complex”.

Ovo je prvi “zvanični” dolazak “Marera properties” u Novi Sad, dok je šira javnost za ovu kompaniju čula u januaru 2019. godine kao zainteresovanu da u novobeogradskom Bloku 18, preko puta Beograda na vodi, gradi poslovni centar od 350.000 kvadrata. O tom projektu se do danas ništa nije saznalo.

Inače, pogon “Pobede” je nakon privatizacije 2013. godine, uglavnom prestao sa proizvodnjom i veći deo nekadašnjeg fabričkog kompleksa su iznajmljivale i koristile različite firme kao magacine.

Osim objekata koje “Marera” planira da gradi na prostoru “Pobede”, podsetimo da će u blizini, u pravcu Rokovog potoka, biti izgrađen Centralni prečistač otpadnih voda za Novi Sad.

Izvor: 021
Foto: Pixabay